طرح تولید سرم درمان کرونا از پلاسمای بهبودیافتگان ، هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم

به گزارش سبزا، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت از تلاش محققان کشور برای تولید سرم درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا خبر داد و گفت: 40 درصد مردم به این ویروس مبتلا می شوند و اغلب با علائم خفیف بهبود پیدا می کنند.

طرح تولید سرم درمان کرونا از پلاسمای بهبودیافتگان ، هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، تا به امروز موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به 4 هزار و 747 نفر و فوت ناشی از آن به 124 نفر رسیده و 913 نفر بهبود یافته اند. در این میان مینو محرز، از خبر داده و گفته است: اکنون در مرحله اپیدمی و همه گیری بیماری ناشی از ویروس کرونای کووید 19 در کشور هستیم و این جزو ذات اپیدمی است که حداقل 40 درصد جامعه دچار این ویروس می شود تا بعد بیماری فروکش کند.

وی اظهار کرد: هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم و همچنان شاهد ابتلای روزافزون به این ویروس هستیم. پیش بینی این است که طی دو تا سه هفته آینده همچنان فرایند صعودی این بیماری را ببینیم و بعد از آن فرایند نزولی بیماری شروع می شود.

محرز گفت: این اتفاقی است که در چین هم افتاده است. در ایران نیز باید منتظر همه گیری حداقل 40 درصد افراد جامعه به این ویروس باشیم اما بیش از 80 درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند دچار بیماری خفیف با علائم خفیف می شوند و ممکن است آن قدر علائم بیماری خفیف باشد که خودشان هم متوجه نشوند.

  • جدیدترین آمار مبتلایان و فوتی های کرونا در ایران؛ 4747 نفر مبتلا شدند | آمار مبتلایان به تفکیک هر استان

  • مرگ ومیر کرونا در ایران بیشتر از سایر کشورهاست؟ | توضیحات متفاوت دبیرکل بنیاد بین المللی پزشکان

  • مبتلایان به کرونا در دنیا از 100 هزار نفر گذشت | جزئیات آخرین آمار و تعداد کشته ها

فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: قانون ایپدمی یک بیماری ویروسی این است که حداقل 40 درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا می شوند. این پیش بینی متخصصان اپیدمیولوژی درباره بیماری کرونا در ایران هم است. پیش بینی اپیدمیولوژیست ها درست است و آن را قبول دارم. البته این بیماری در بین سالمندان شدیدتر است اما در بین افراد پیر هم ممکن است با علایم خفیف باشد و حتی احتیاج به مراقبت پزشکی هم نداشته باشند.

این پزشک گفت: ایران جزو کشورهایی است که بعد از چین با اپیدمی بزرگ ویروس کرونا روبرو شده و حتی مشاهده شده که افرادی از ایران به کشورهای دیگر سفر کرده و به این ویروس مبتلا بوده اند که به احتمال زیاد این افراد جزو بیماران خفیف و کم علامت یا حتی بدون علامت بوده اند.

  • سه علامت ابتلا به کرونا

محرز درباره علائم ابتلا به کرونا گفت: اغلب جمعیت 40 درصدی که احتمالا به ویروس کرونا مبتلا می شوند، بی علامت یا دچار علائم خفیف هستند و حدود نیمی از این افراد حتی متوجه نمی شوند که به این ویروس مبتلا شده اند. به خصوص ابتلا به این ویروس در بچه ها معمولا علامت چندانی ندارد. علامت اصلی این بیماری در افرادی که دچار علائم می شوند نیز بیشتر تب، سرفه خشک و تنگی نفس است و در تعداد کمتری ممکن است گلودرد مشاهده شود.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: توصیه های وزارت بهداشت مبنی بر ماندن در خانه و قرنطینه خانگی برای این است که شیوع این بیماری را کم کند. توصیه بسیار مهمی است که اگر مردم رعایت کنند میزان شیوع و همه گیری این بیماری بسیار کمتر می شود.

وی افزود: مدل قرنطینه ای که چین برای شهر ووهان اجرا کرد در کشور ما شدنی نیست زیرا حکومت چین با روش خود مردم را مجبور به ماندن در خانه کرد و حتی درِ خانه های مردم را قفل می کرد که بیرون نیایند. این شیوه با روحیه و فرهنگ مردم ایران شدنی نیست و از نظر حقوق بشر هم تبعات سنگینی دارد.

محرز ادامه داد: ویروس کرونای جدید در دنیا فقط یک نوع است که از نظر ژنوم ویروس همان ویروسی که در ووهان چین بوده و اکنون در ایران و کشورهای دیگر هم گسترش یافته و تفاوتی ندارند.

او گفت: در مورد اینکه گفته می شود افراد بعد از ابتلا ممکن است دوباره به این بیماری مبتلا شوند، هیچ سند علمی وجود ندارد و مشاهدات علمی نشان می دهد افراد بعد از یک بار ابتلا به این ویروس واکسینه می شوند. به همین علت محققان در تلاش هستند تا از پلاسمای خون افرادی که واکسینه شده اند، داروی بیماری کووید 19 را تولید کنند.

  • تلاش برای تولید سرم درمان کرونا در ایران

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: پروپوزال و طرح تهیه دارو و سرم ایمنی از پلاسمای خون افراد بهبود یافته تهیه شده و محققان سازمان انتقال خون بر روی آن کار می کنند. در ایران هم مانند کشورهای دیگر این پروژه در حال انجام است و اگر موفقیت آمیز بود، ممکن است در آینده نزدیک این دارو در کشور ما هم تایید و تولید شود.

محرز افزود: اکنون سه دارو برای درمان بیماران مبتلا به کووید 19 در ایران استفاده می شود که در چین، تایلند و جاهای دیگر هم استفاده شده و جواب داده و شامل داروی مالاریا، داروی آنفلوانزا و داروی ایدز است که همه آنها را در کشور به میزان لازم داریم و در بهبود بیماران جواب داده است.

  • اینفودمی کرونا بدتر از اپیدمی کرونا

این فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: اکنون مهم تر از اپیدمی بیماری ناشی از ویروس کرونا، اپیدمی شایعات و اخبار کذب است که در جامعه مشکل ایجاد کرده و همه را نگران کرده است. اسم این اپیدمی را اینفودمی یا اپیدمی شایعات گذاشته اند. یکسری شیادان هم پیدا شده اند که درمان و داروی کرونا را کشف کرده اند و به دنبال بهره خودشان از این اوضاع هستند.

عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا افزود: ممکن است گرم شدن هوا هم بر کاهش اپیدمی بیماری موثر باشد اما مهم تر از آن این است که اپیدمی بیماری دوره ای دارد و بعد از ابتلای جمعیت مشخص مثلا حدود 40 درصد دوره اپیدمی تمام می شود. در چین هم این رخ داد و اکنون فرایند بیماری رو به نزول است. اگر این طور نبود، اپیدمی بیماری دائما باید ادامه پیدا می کرد.

محرز درباره اعلام وزارت بهداشت مبنی جریمه شدن افرادی که بیماری خود را کتمان کنند، گفت: نمی دانم منظورشان چه بود. چطور می شود کسی دچار بیماری شود و کتمان کند. باید مسئولان وزارت بهداشت در این مورد توضیح دهند. شاید مواردی بوده که ما اطلاع نداریم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 5 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 780

به "طرح تولید سرم درمان کرونا از پلاسمای بهبودیافتگان ، هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح تولید سرم درمان کرونا از پلاسمای بهبودیافتگان ، هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده ایم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید