سرعت ساخت مسکن ملی، کم است یا مطلوب؟
به گزارش سبزا، درحالی که برخی کارشناسان مدعی هستند سرعت اجرای طرح نهضت ملی مسکن کند شده و قیمت ها افزایش یافته اما آمارها حاکی از افزایش سرعت اجرای پروژه ها در بسیاری از شهرها است.
طرح نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از مهم ترین و بزرگترین طرح های عمرانی کشور به شمار می رود که در قالب این طرح دولت قصد دارد با ساخت 4 میلیون واحد مسکونی نیاز خانه دار شدن افراد زیادی را برطرف سازد این در حالی است که در چند دوره ثبت نام این طرح بیش از 5میلیون نفر در شهر های مختلف ثبت نام کرده اند.
دولت برای اجرای این طرح نیاز به تأمین زمین در شهر های مختلف دارد که تا به امروز اراضی حدود یک میلیون و 750 هزار واحد مسکونی تامین شده و نیاز به تامین اراضی در شهر های مختلف است که در این زمینه باید تمامی دستگاه ها همکاری لازم را انجام دهند.
در این ایام بسیاری از افراد اعلام می کنند که هزینه و قیمت تمام شده ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن، افزایش داشته و همین خود باعث کند شدن اجرای این پروژه شده است.
در تابستان امسال با قطعی برق برخی از کارخانجات سیمان و فولاد این شایعه پیش آمد که قیمت تمام شده این محصولات افزایش یافته است، اما بعد گذشت مدتی و اعلام وزارت نیرو که قطعی برق این کارخانجات جبران خواهد شد، این شایعه کم رنگ تر شد.
در ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن همواره اعلام می شد که قیمت تمام شده اجرای این پروژه ها علی الحساب است و سازمان برنامه و بودجه براساس نرخ تعدیل میانگین قیمت ساخت این پروژه ها را اعلام می کند که در همان سال گذشته اعلام شده بود که میانگین قیمت 4میلیون و700 هزار تومان براساس شاخص های تعدیل سازمان برنامه و بودجه است.
علیرضا جعفری معاون وزیر راه وشهرسازی در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرده است که میزان و هزینه ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن متناسب با شهر و تعداد طبقات متفاوت خواهد بود و هزینه تمام شده پروژه های نهضت ملی مسکن بر مبنای سه ماهه سوم سال 1400، متری چهار میلیون و هفتصد هزار تومان بوده است.
به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهر های نو در حال حاضر اگر قراردادی بین پیمانکاران منعقد شود، شش میلیون تومان است.
او می گوید: در طرح نهضت ملی مسکن برخی پروژه های نو را در شهر های مختلف شروع کرده ایم که حدود 100 هزار واحد مسکونی می شود و پیش از این هم پروژه 100 هزار واحد دیگری را شروع کرده بودیم که پیشرفت آن به 10 تا 15 درصد رسیده بود.
محسنی یکی از سازندگان این پروژه هم اعلام کرده است که سرعت و روند اجرای پروژه در بسیاری از شهر ها از جمله شهر های نو مناسب و خوب است و ادعا های مختلف که روند پروژه کند شده را رد می کنم چراکه هم اکنون پیشرفت فیزیکی این پروژه ها به بیش از 40 درصد رسیده و در صورت پرداخت تسهیلات به متقاضیان و تزریق آن به پروژه ها روند اجرایی این پروژه ها هم چند برابر می شود.
براساس این گزارش در حال حاضر اصلی ترین مشکل در اجرای این طرح پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها است که باید در این بخش همکاری های لازم از طریق بانک ها صورت گیرد. در این خصوص هم تا به امروز چندین بار وزارت راه وشهرسازی گله گی هایی کرده و در صورتی که این تسهیلات به موقع پرداخت شود شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت و افزایش سرعت ساخت پروژه ها خواهیم بود.
خبرنگاران اقتصادی راه و شهرسازی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان