چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

به گزارش سبزا، خبرنگاران :اگرمسافر خارج هستید این مهم را در نظر داشته باشید که قبل از خروج باید پرداخت عوارض خروج از کشور را بپردازید. تعرفه این عوارض بسته به نوع سفر و مرتبه آن فرق دارد. برای اطلاع از نرخ تعرفه عوارض خروج از کشور مقدار و چگونگی پرداخت آن با خبرنگاران همراه باشید.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

به گزارش توریسم آلاین ، عوارض خروج از کشورهزینه ای است که هر مسافر قبل از خروج از کشور چه از راه زمینی و هوایی و یا دریایی باید پرداخت کند این نکته را حتما توجه کنید تعرفه خروج از کشور به تعداد سفرهای شما به خارج از کشور بستگی دارد مثلا اگر بیش از 3 بار در سال به خارج سفر کنید باید عوارض بیشتر پرداخت کنید .

افردای که تصمیم دارند ارز مسافرتی بگبرند باید به این نکته توجه داشته باشند که قبل از اقدام برای تهیه ارز مسافرتی باید عوارض خروج از کشور را پرداخت نمایند زیرا، یکی از مدارک مهم برای تهیه ارز مسافرتی، ارائه برگه پرینت شده عوارض خروج از کشور است.

روش های پرداخت عوارض خروج از کشور

پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه: در گذشته این روش برای پرداخت عوارض خروج از کشور، زمان زیادی را در فرودگاه از مسافران تلف می کرد اما حالا نسبت به گذشته، پرداخت عوارض سفر آسان شده است.

پرداخت عوارض خروج از کشور به وسیله شعب بانک ملی ایران: از سال 97 به بعد، پرداخت عوارض خروج از کشور فقط در شعب مرزی بانک ملی ایران امکان پذیر است.

پرداخت عوارض خروج از کشور به وسیله ATM: دستگاه های خودپرداز GSS در واقع دستگاه های خودپرداز غیرنقدی (Cashless ATM) هستند که در فرودگاه امام و بسیاری از دیگر فرودگاه های کشور برای تسهیل فرایند پرداخت عوارض قرار داده شده اند.

پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت آنلاین: از سال 95 به بعد، پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور به وسیله سامانه آنلاین پرداخت عوارض خروج از کشور(سامانه پرداخت الکترونیکی سداد) به وجود آمد و امکان پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور را برای مسافران فراهم آورد.

پرداخت عوارض خروج از کشور با کارتخوان پرداخت الکترونیک سداد: با توجه به اتصال دستگاه های کارتخوان به سامانه پلیس گذرنامه، امکان پرداخت هزینه خروج از کشور به وسیله دستگاه های کارتخوان سداد برای مسافران وجود دارد.

پرداخت عوارض خروج از کشور با اپلیکیشن ایوا(IVA): اپلیکیشن ایوا، اپلیکیشن پرداخت عوارض خروج از کشور است و امکان پرداخت عوارض به وسیله موبایل را برای مسافران فراهم نموده است.

پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از پیغام رسان بله: روشی دیگر پرداخت عوارض قبل از سفر استفاده از پیغام رسان بله است. مسافران با استفاده از این پیغام رسان به راحتی می توانند عوارض سفر خود را پرداخت نمایند.

مدت زمان اعتبار

رسید پرداخت عوارض خروج از کشور تا خاتمه همان سال معتبر است. اگر مسافری در زمان واریز وجه عوارض خروج از کشور پیروز به سفر نشد؛ می تواند رسید پرداختی و شماره پیگیری پرداخت عوارض خود را نگه دارد و در سفرهای بعدی از آن استفاده کند.

پرداخت عوارض را به دقیقه 90 موکول نکنید

زمان پرداخت عوارض خروج از کشور حداکثر30 دقیقه پیش از سفر است. با این حال پیشنهاد می کنیم تا پرداخت آن را به دقایق خاتمهی موکول نکنید زیرا ممکن است با بروز شرایط خاص، دریافت این برگه به تعویق بیفتد و پرواز شما با مشکل روبرو گردد.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

دانشجویانی که با مجوز به تحصیل در کشورهای دیگر به سر می برند (در صورتیکه بین سفرهای آنان بیشتر از 3 ماه فاصله باشد)

جانبازان و بیمارانی که برای درمان و با مجوز به کشورهای دیگر سفر می نمایند (همراه بیمار می تواند از تخفیف 40 تا 60 درصدی برای پرداخت عوارض برخوردار گردد)

خدمه پرواز، خدمه کشتی های تجاری و مسافربری

ایرانیان مقیم کشورهای خارجی که مشغول به کار بوده و دارای کارنامه شغلی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.

افراد با گذرنامه سیاسی

گفتنی است عوارض خروج از کشور برای بچه ها خردسال همچون بزرگسالان دریافت می گردد. بر حسب مفاد این قانون، مبلغ عوارض خروج از کشور حتی برای نوزادان نیز باید پرداخت گردد.

مدارک لازم

برای پرداخت عوارض خروج از کشور به مدرک خاصی احتیاج نیست. هنگام پرداخت وجه، داشتن کارت بانکی و ورود مشخصات معتبرمثل کد ملی و شماره همراه مسافر متقاضی کفایت می نماید. گفتنی است که، استفاده از رسید عوارض تنها برای شخصی که عوارض خروج به نام او پرداخت شده امکان پذیر است.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 5 مهر 1401 بروزرسانی: 5 مهر 1401 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 2085

به "چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید