انواع کله جوش ، طرز تهیه 9 مدل کله جوش شهرهای مختلف
به گزارش سبزا، کله جوش یا کال جوش که معروف ترینش کله جوش بی بی در قصه های مجید است، در اصل یک غذای سنتی و ساده ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران، با مواد متنوعی درست می گردد. معمولا کله جوش، به عنوان غذای سریع و نونی شناخته می گردد و هنوز هم به عنوان و و بعلاوه برای یک در ماه رمضان، هواداران پر و پاقرصی دارد. از آنجایی که انواع کله جوش، همگی لذیذ و خوشمزه هستند، شما می توانید از فهرست طرز تهیه انواع کله جوش، هر بار یک یا چند گزینه را انتخاب و آن را تهیه کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه انواع کله جوش به سبک شهرهای مختلف را به شما آموزش خواهیم داد.

فهرست انواع کله جوش در شهرهای مختلف
کله جوش یا کالجوش، جزو غذاهایی است که معمولا با کشک یا دوغ درست می شود. کله جوش را با نام های دیگری مثل کشک جوش، دوغه گرمه، کل جوش، قروتی و … هم شناخته می شود.
معمولا در کله جوش از انواع گوشت استفاده نمی شود و به همین خاطر، به عنوان یک غذای گیاهی و بدون گوشت هم هوادار دارد و برای گیاهخواران گزینه بسیار خوبی است. البته در بعضی مواقع مثل کله جوش تبریزی، از گوشت یا کوفته قلقلی در کنار یا روی کالجوش استفاده می شود.
انواع کله جوش، معمولا به صورت ترید یا تیلیت با نان خشک شده یا تازه و همراه با ترشی یا سبزی خوردن سرو می شوند. در این مقاله، طرز تهیه انواع کله جوش را برای شما آماده نموده ایم.
شما در طرز تهیه انواع کله جوش به موادی مثل ، ، ، ، ، و ، ، ، و ، ، ، ، و … نیاز دارد. همه این کالاها را می توانید از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می شود و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
1- کله جوش اصفهانی
کله جوش اصفهانی یا همان کال جوش معروف دستپخت بی بی در قصه های مجید، را با نام های دیگری مثل کال جوش، کالا جوش و کشک جوش نیز می شناسند. کله جوش اصفهانی به واسطه استفاده از کشک در طرز پخت آن یک غذای سرشار از کلسیم است و مناسب کسانی است که تمایل به مصرف لبنیات به صورت ساده در آنها کم است. اتفاقا کله جوش تهرانی هم دقیقا مثل کله جوش اصفهانی درست می شود.
برای تهیه کله جوش اصفهانی، دو عدد پیاز میانه را پوست بگیرید، بشویید و با یک چاقوی تیز به صورت خلالی درشت خرد کنید. پیاز داغ را به صورت درشت خرد کنید تا در غذا دیده شود. پیاز را تا جایی که سبک و طلایی شود تفت دهید.
در ادامه سیرها را هم پوست بگیرید و بشویید و سپس با رنده ریز و یا با سیر له کن آنها را به صورت پوره درآورید. سیرهای پوره شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم با پیاز تفت دهید تا جایی که عطر سیر بلند شود. حواستان باشد که سیر زیاد تفت نخورد چون سریع می سوزد و سیاه می شود.
مغز گردو را از طریق یک چاقو تیز خرد کنید. مغز گردو نباید ریز و یا له شود بلکه سایزش باید به اندازه ای باشد که موقع خوردن زیر دندان بیاید.
اندازهی از گردو خرد شده را برای تزیین کله جوش نگه دارید و بقیه آن را به پیاز و سیر در حال تفت خوردن اضافه کنید و یک دور همه مواد را هم بزنید تا طعم یکدیگر را بگیرند. گردو را تا جایی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شود.
در یک تابه دیگر اندازه کافی از روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، نعنا خشک را اضافه کنید و در حد 30 ثانیه آن را تفت دهید و بلافاصله از روی حرارت بردارید.
توجه داشته باشید که نعنا خشک روی حرارت خیلی زود می سوزد. اندازهی از نعنا داغ را برای تزیین کال جوش اصفهانی نگه دارید و بقیه را هنگام پخت بهره ببرید.
سپس ادویه ها را که شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه هستند، به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا جایی که عطرشان بلند شود و از خامی در بیایند.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مورد نظر کلیک کنید.
2- کله جوش دامغانی یا سمنانی
در کله جوش دامغانی یا کله جوش سمنانی که با نام کشکو هم معروف است، از بادمجان استفاده می شود و طعم بی نظیری دارد. درست کردن این کال جوش به عنوان یک غذای ساده و نونی ایرانی و از انواع غذا با بادمجان، بسیار ساده و راحت است و با مواد در دسترسی هم می توان آن را تهیه کرد.
برای تهیه کشکو دامغانی، بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. روی بادمجان ها اندازهی نمک بپاشید و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا آب قهوه ای یا تلخی بادمجان ها خارج شود. سپس بادمجان ها را بشویید و در آبکش بریزید.
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه جداگانه، اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. مغز گردوهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته شود. نعناع خشک را پودر کنید و به پیاز و گردوها بیفزایید. حدود 15 ثانیه، نعناع خشک را با روغن تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
سپس پیازهای نگینی شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و شیشه ای شوند. رب گوجه فرنگی را هم در همین مرحله از تهیه کله جوش سمنانی اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام ندهد. سپس آب جوش را در قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست و یکنواخت شود. اجازه دهید گردو کمی روغن بیندازد. سپس کشک را با اندازهی آب رقیق کنید و در قابلمه بریزید.
بعد از اضافه کردن کشک به مواد کالجوش، مدام مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. در آخر آن را بچشید و در صورت لزوم، ادویه دلخواه خود را اضافه کنید. سپس بادمجان پخته شده را روی کالجوش بریزید.
می توانید بادمجان را در زمان سرو در کاسه ای که کالجوش را در آن ریخته اید بریزید یا با کشک و دیگر مواد کالجوش، هم بزنید و مخلوط کنید.
برای آموزش جزییات مراحل می توانید روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
3- کله جوش سیرابی
کله جوش سیرابی یک غذای ساده و مقوی و ارزان محسوب می شود. کله جوش که به آن کال جوش و در بعضی منطقه ها به آن کالجوش، کاله جوش یا ترید کشک نیز می گویند؛ یک مدل غذای نونی با کشک است که به روش های مختلفی تهیه می شود.
برای تهیه کال جوش سیرابی، اگر سیرابی که تهیه کردید پاک نشده است، ابتدا آن را کاملا تمیز کنید. سیرابی را پاک نموده و با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. سیرابی پاک شده را با یک چاقو یا قیچی آشپزخانه به ابعاد دلخواه ببرید. سپس آن را در سبد یا آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود.
برای آنکه کله جوشی که درست می کنید مزه بدی نداشته باشد، باید حتما سیرابی را به طرز صحیحی بپزید تا بوی بدی نداشته باشد. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن به اندازه کافی آب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
بعد از آنکه آب به جوش آمد سیرابی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ده دقیقه روی حرارت بجوشد. بعد از ده دقیقه آبی که سیرابی در آن جوشیده را دور ریخته و مجددا داخل قابلمه آب بریزید. تا جایی در قابلمه آب بریزید که روی سیرابی ها را بپوشاند.
یک عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و آن را چهار قاچ کنید. پیاز را به قابلمه اضافه کنید. یک عدد برگ بو را به همراه یک عدد دارچین به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و به مدت دو ساعت اجازه دهید تا سیرابی با حرارت ملایم کاملا بپزد.
برای تهیه کله جوش سیرابی به نخود پخته شده نیز نیاز دارید. نخود را از شب قبل و حداقل به مدت 12 ساعت در آب بخیسانید. در این زمان چند بار آب آن را خالی کنید و آب نو اضافه کنید. این کار یاری می نماید تا نفخ نخود گرفته شود و بعلاوه زودتر بپزد.
یک قابلمه دیگر را نیز از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. آبی که نخود را در آن خیسانده اید دور بریزید و نخود را به قابلمه روی حرارت اضافه کنید.
اجازه دهید نخود روی حرارت ملایم برای دو ساعت بماند تا کاملا بپزد. گر فرصت خیساندن و پختن نخود را ندارید از کنسرو نخود آماده بهره ببرید.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
4- کله جوش تبریزی
یکی دیگز از انواع کله جوش، کالجوش ترکی است. آذری ها کله جوش را به شیوه متفاوتی می پزند و معمولا در تهیه کله جوش تبریزی از کوفته قلقلی هم استفاده می شود.
برای تهیه کله جوش تبریزی، پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. حبه های سیر بدون پوست و شسته شده را نیز ساطوری کنید تا کاملا ریز شوند.
سپس، مغز گردوی پاک شده را هم در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و خرد کنید یا با یاری هاون بکوبید تا به اندازه کافی ریز شود.
گوشت چرخ نموده را در ظرف مناسبی بریزید و اندازهی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی ورز دهید تا طعم ادویه ها به خورد گوشت چرخ نموده برود و گوشت چرخ نموده حالت منسجمی پیدا کند.
سپس، به اندازه یک گردو از گوشت چرخ نموده مزه دار و ورز داده شده بردارید و با دست به صورت توپک های کوچک فرم دهید. کل گوشت چرخ نموده را به این صورت، قلقلی کنید.
در ادامه، اندازهی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ شود. سپس، کوفته قلقلی ها را در این تابه بچینید و هر چند دقیقه یک بار پشت و رو کنید تا اطراف گوشت قلقلی به یک اندازه تفت ببیند و سرخ شود.
در ادامه، کوفته قلقلی های تفت داده شده را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
سپس پیاز را که قبلا به صورت نگینی برش زدید در همین تابه ای بریزید که گوشت قلقلی ها را در آن سرخ کردید. در صورت لزوم، اندازه کمی روغن هم به این تابه اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا کاملا سبک شود.
بعد، اندازهی زردچوبه هم به پیاز اضافه کنید. زردچوبه را نیز برای یک دقیقه با پیاز تفت دهید تا طعم خامی زردچوبه رفع شود.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
5- کله جوش زنجانی
کله جوش زنجانی جزو انواع کله جوش به عنوان یک غذای ساده، سریع و سنتی ایرانی است که به عنوان وعده ناهار و شام سه سوته و فوری هواداران پر و پاقرصی دارد. کله جوش زنجانی به کله جوش با لپه یا عدس هم معروف است.
برای طرز تهیه کال جوش با لپه و ماست، حبوبات شامل لپه، عدس و برنج را پاک کنید و به خوبی بشویید. این حبوبات و برنج را در یک کاسه بریزید و به آنها آب اضافه کنید. ایرادی ندارد که همه را با هم بخیسانید. حداقل یک ساعت آنها را بخیسانید و در این مدت، آب روی آنها را عوض کنید.
برای آغاز پختن کله جوش زنجان، پیازها و سیرها را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و سیرها را هم رنده یا ریز خرد کنید. گردوها را بشکنید و با خرد کنید. در حدی که ریز شده و زیر دندان احساس شود.
در یک قابلمه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود.
در ادامه، گردوهای خرد شده را اضافه کنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه به طور مداوم تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته شود و کمی روغن بیندازند. سپس آرد را اضافه کنید و برای 2 دقیقه تفت دهید تا از خامی بیفتد.
سپس سبزی های معطر خشک شامل نعناع، پونه و کاکوتی خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از تفت دادن سبزی ها، ادویه های معطر شامل زردچوبه، فلفل سیاه و هر ادویه ای را که دوست دارید، به قابلمه بیفزایید و برای چند ثانیه تفت دهید. سپس لپه، عدس و برنج را از آبی که در آن خیسانده اید، جدا نموده و در آبکش بریزید. این مواد را به قابلمه اضافه کنید.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر می توانید کلیک کنید.
6- کله جوش بجنوردی
کله جوش بجنوردی با ماست قطعا یکی از متفاوت ترین انواع کله جوش است که در ترکیبات آن از ماست، گوجه و خیار استفاده می شود. می توانید به راحتی این کله جوش را به عنوان یک غذای ساده در خانه درست کنید.
برای تهیه کله جوش با ماست چکیده، ماست چکیده را در یک ظرف بریزد و خوب هم بزنید. سپس دو لیوان آب داغ به آن اضافه کنید. مواد را با یاری چنگال یا همزن دستی به طور کامل ترکیب کنید.
پوست گردوها را بگیرید و به یاری چاقو یا دست مغز گردو را به اندازه دلخواه خرد کنید. پوست پیاز و سیر را جدا کنید و آن ها را نیز با چاقو خرد کنید و در ظروف جداگانه بریزید.
در ادامه، اندازهی روغن مایع یا روغن محلی در قابلمه بریزید و شعله گاز را روشن کنید. پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. در یک ماهیتابه جداگانه سیر داغ را هم درست کنید. سیر داغ را به پیاز داغ اضافه کنید.
سپس گوجه فرنگی ها را بشویید و سپس رنده کنید. حالا گوجه های رنده شده را به قابلمه حاوی پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب گوجه ها کشیده شود و به روغن بیفتد.
بعد از این که گوجه ها به خوبی سرخ شدند، می توانید نعناع خشک، زردچوبه و فلفل سیاه را به سایر مواد اضافه کنید. کمی صبر کنید و سپس مغز گردوهای خرد شده نیز در قابلمه بریزید.
کمی صبر کنید تا همه مواد با هم سرخ شوند و عطر آن ها بلند شود. سپس می توانید ترکیب ماست و آب را به سایر مواد کله جوش بجنوردی اضافه کنید. این مرحله از پخت کله جوش حدود نیم ساعت طول می کشد.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
7- کله جوش با دوغ
کله جوش با دوغ یکی از روش های پخت کله جوش یا کال جوش به عنوان یکی از غذاهای ساده و در عین حال خوشمزه ایرانی است. معمولا کله جوش با کشک محلی پخته می شود ولی می توان در تهیه آن از دوغ یا ماست و یا ترکیبی از این مواد لبنی، استفاده کرد.
برای تهیه کال جوش یا کله جوش با دوغ ساده، پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. پیازهای نگینی شده را بعد از داغ شدن روغن، در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
در همان قابلمه ای که پیاز داغ درست کردید، به پیازها، نعناع خشک اضافه کنید و به مدت 10 ثانیه تفت دهید تا عطر نعناع خارج شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه (یا فلفل قرمز) را اضافه کنید.
ادویه ها را تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود. بعد، گردوهای خرد یا پودر شده را هم اضافه کنید و کمی با پیاز، نعناع و ادویه ها (زردچوبه و فلفل سیاه) تفت دهید.
بعد از تفت دادن مواد کله جوش، در این مرحله، دوغ را به قابلمه اضافه کنید. بهتر است از دوغ سنتی بهره ببرید تا غلیظ باشد.
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دوغ آغاز به جوشیدن کند. وقتی کله جوش به غلظت دلخواهتان رسید، نمک آن را بچشید و شعله گاز را خاموش کنید. کله جوش را بعد از آماده شدن، در ظرف مناسب سرو بریزید و با نان میل کنید یا نان را در کله جوش ترید نموده و سرو کنید.
برای آموزش جزییات و روش های دیگر ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
8- کمه جوش
کمه جوش یکی از غذاهای سنتی و ساده ایرانی است که در بسیاری از شهرها با اندکی تغییر در جزییات طبخ می شود. کمه نام نوعی ماست است که در خراسان شمالی، اسفراین و سبزوار تهیه می شود اما اصالت آن به شهر سبزوار بر می شود.
در واقع کمه نوعی ماست چکیده است که به جای کشک در تهیه غذاهای مختلف از آن استفاده می شود، به همین علت این غذا با نام ماست جوش نیز شناخته می شود. دستور پخت ماست جوش تا حدود زیادی شبیه کله جوش است.
برای تهیه کمه جوش، در ابتدا اگر ماست کمه ندارید، به دوغ بدون گاز اندازهی نمک اضافه نموده و اجازه دهید تا کاملاً بجوشد و سفت شود. بعد از جوشیدن دوغ و تبخیر آب، ماست سفت و شوری خواهید داشت.
این ماست همان کمه است که می توانید برای تهیه هر نوع غذای محلی از آن بهره ببرید. اگر ماست کمه ندارید از ماست چکیده برای درست کردن این غذا بهره ببرید.
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه روغن سرخ کردنی یا روغن حیوانی ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً گرم شود.
سپس پیازهای نگینی شده را به تابه اضافه کنید. پیاز را خوب تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. لازم نیست که در این مرحله پیازها طلایی شوند.
در ادامه، نعنا را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید. نعنا باید روی حرارت ملایم تفت داده شود تا طعم سوخته و تلخی پیدا نکند. چند ثانیه تفت دادن نعنا کافی است. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سایر مواد تابه اضافه کنید. همه مواد را خوب با هم تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود.
بعد، گوجه فرنگی را می توانید به دو صورت به سایر محتویات داخل تابه اضافه کنید. شما می توانید پوست گوجه فرنگی را گرفته و آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در صورت تمایل بعلاوه می توانید گوجه فرنگی را کامل رنده نموده و سپس پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید. گوجه را با مواد خود تفت دهید تا آب گوجه کاملاً تبخیر شود.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
9- اشکنه قروت
اشکنه قروت از جمله غذاهای محبوب در خراسان است و در اصل جزو کله جوش های سنتی به شمار میرود. ماده اصلی اشکنه قروت هم، همان کشک است که به شیوه سنتی به صورت کشک ساییده، در این غذا با کشک ساده به کار می رفته است. یکی دیگر هم مواد اصلی اشکنه قروت تخمه خربزه است که البته اگر آن را در دسترس ندارید اجباری نیست.
برای درست کردن اشکنه قروت می توانید به دو روش تخمه خربزه را آماده کنید. روش اول این است که تخمه ها را در تابه تفت دهید و سپس آن ها را در آسیاب کن پوره کنید. تخمه خربزه پوره شده را مستقیما در اشکنه به کار ببرید.
روش دوم این است که تخمه خربزه آسیاب شده را با نصف لیوان آب سرد مخلوط نموده و هم بزنید تا رنگ آب، کرمی شود. سپس مایه به دست آمده را از صافی رد کنید و محلول شیری رنگ را به اشکنه اضافه کنید
پیاز و سیر را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه، کره یا روغن محلی بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیازها را در آن سرخ کنید تا کاملا سبک و طلایی شود. سپس سیر را اضافه کنید و هم بزنید، در حدی که عطر آن خارج شود.
در ادامه، نعناع خشک را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا از خامی بیفتد و کمی سرخ شود ولی مراقب باشید نسوزد. مغز گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و برای 2 تا 3 ثانیه تفت دهید.
اگر تخمه خربزه را به صورت آسیاب شده استفاده می کنید، تخمه را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید. در غیر این صورت، شیره تخمه خربزه را اضافه کنید. در آخر، کشک ساییده را اضافه کنید. اگر از کشک های کارخانه ای استفاده می کنید، کشک را با اندازهی آب رقیق نموده و به قابلمه بیفزایید.
برای آموزش ادامه و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
سوالات متداول درباره انواع کال جوش
برای لعابدار شدن کله جوش چه کنیم؟
- اگر در ابتدای پخت کله جوش، به همراه تفت دادن پیاز و روغن، کمی آرد (به اندازه 1 یا 2 قاشق غذاخوری) هم تفت دهید و بعد بقیه مواد را اضافه کنید، کله جوش لعابدار می شود
- می توانید آرد را با کمی آب مخلوط کنید و در اواخر پخت کله جوش به آن اضافه کنید.
- افزودن سیب زمینی به مواد کله جوش، می تواند آن را لعابدارتر کند.
طرز تهیه کله جوش تهرانی چگونه است؟
طرز تهیه کله جوش تهرانی هم درست مثل کله جوش اصفهانی است.
کله جوش رو با چی بخوریم؟
معمولا همراه با کله جوش، نان خشک یا تازه، ترشی دلخواه، سبزی خوردن تازه و پیاز سرو می شود.
آیا کله جوش چاق کننده است؟
کله جوش در اصل یک غذای رژیمی و سالم است که برای مدت طولانی، فرد را سیر نگه می دارد. اما اگر در طرز تهیه انواع کله جوش، از روغن محلی و کره زیادی استفاده شود یا با مقادیر زیادی نان، ترید شود، یعنی در حجم بالا میل کنید، جزو غذاهای غیر رژیمی و چاق کننده هم می تواند باشد.
هر 100 گرم کله جوش چند کالری دارد؟
کله جوش، بسته به مقدار روغن یا مواد سرخ کردنی که در تهیه آنها به کار می رود، بین 100 تا 250 کالری انرژی دارد.
منبع: افق کوروش