طرز تهیه استانبولی با گوشت قلقلی؛ دستور پخت مرحله به مرحله
به گزارش سبزا، استانبولی با گوشت قلقلی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی است که ترکیب برنج، گوشت چرخ نموده و گوجه فرنگی، طعمی بی نظیر به آن می بخشد. طرز تهیه استانبولی پلو خانگی گزینه ای عالی برای یک وعده مقوی و دلچسب محسوب می گردد و می توان آن را به عنوان یک غذای مجلسی یا خانگی سرو کرد. در این دستور، تمام نکات لازم برای طرز تهیه استانبولی با گوشت قلقلی را آنالیز می کنیم تا بتوانید آن را به برترین شکل در خانه بپزید.

مواد لازم برای تهیه استانبولی با گوشت قلقلی
- برنج 3 پیمانه
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- پیاز 1 عدد بزرگ
- گوجه فرنگی 4 عدد میانه
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی 1 عدد میانه
- نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
- آب 5 پیمانه
مراحل طرز تهیه استانبولی با گوشت قلقلی
مرحله اول: آماده سازی گوشت قلقلی
پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ نموده، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی پودر دارچین مخلوط کنید. مواد را خوب ورز دهید تا منسجم شوند. سپس از مخلوط گوشت، گلوله هایی کوچک بردارید و با دست گرد کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن گوشت قلقلی
در یک تابه میزانی روغن بریزید و گوشت های قلقلی را در آن با حرارت میانه سرخ کنید. وقتی گوشت ها کمی سرخ شدند، آن ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تهیه سس گوجه فرنگی
در همان تابه، پیاز را تفت دهید تا طلایی گردد. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن باز گردد. گوجه فرنگی های رنده شده را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید مواد کمی غلیظ شوند. سپس گوشت های قلقلی را به سس اضافه کنید و چند دقیقه دیگر با هم تفت دهید تا طعم ها ترکیب شوند.
مرحله چهارم: پخت برنج
در یک قابلمه، پنج پیمانه آب را به جوش بیاورید. برنج شسته شده را اضافه کنید و اجازه دهید کمی نیم پز گردد. سپس آن را آبکش کنید.
مرحله پنجم: ترکیب مواد و دم کردن استانبولی
ته قابلمه کمی روغن بریزید و نان را به صورت حلقه ای کف قابلمه بچینید. یک لایه برنج بریزید و روی آن میزانی از سس گوشت قلقلی اضافه کنید. این کار را لایه لایه تکرار کنید تا همه مواد تمام شوند. در نهایت، دم کنی گذاشته و اجازه دهید استانبولی با حرارت کم به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
مرحله ششم: سرو استانبولی با گوشت قلقلی
پس از دم کشیدن، استانبولی را در ظرف سرو بکشید و با ماست، ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای طرز تهیه استانبولی با گوشت قلقلی خوشمزه
استانبولی با گوشت قلقلی، اگر به درستی تهیه گردد، طعمی لذیذ و عطری دلپذیر خواهد داشت. انتخاب مواد اولیه تازه، رعایت نسبت ها و نحوه صحیح ترکیب مواد، نقش مهمی در کیفیت نهایی این غذا دارند. در ادامه، نکات کلیدی برای بهتر شدن استانبولی را آنالیز می کنیم.
استفاده از ادویه های مناسب در گوشت قلقلی
در طرز تهیه استانبولی با گوشت قلقلی یا طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و عدس، ادویه هایی مانند پودر دارچین، زیره و فلفل سیاه به خوش طعم تر شدن گوشت یاری می نمایند. اضافه کردن کمی سیر رنده شده نیز باعث افزایش عطر گوشت قلقلی می گردد.
افزودن سبزیجات معطر برای طعم بهتر
برای تنوع در طعم، می توانید در کنار مواد اصلی از سبزیجات معطر نیز بهره ببرید. در طرز تهیه استانبولی با مرغ و لوبیا سبز و طرز تهیه استانبولی با سبزیجات معطر از سبزیجات مختلفی مانند جعفری و گشنیز بهره می برند که در این دستور هم قابل استفاده است.
نحوه تهیه سس غلیظ و خوشرنگ
یکی از مهم ترین بخش های استانبولی، تهیه یک سس خوش رنگ و غلیظ است. در طرز تهیه استانبولی با مرغ و زرشک معمولاً برای رنگ بهتر از رب گوجه و کمی زعفران دم نموده استفاده می گردد. شما هم می توانید برای بهبود رنگ و طعم سس، این روش را امتحان کنید.
نکات مربوط به انتخاب و پخت برنج
در طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز و سایر انواع استانبولی، از برنج ایرانی استفاده می گردد، زیرا عطر و طعم بهتری دارد. بعلاوه، برای جلوگیری از شفته شدن برنج، باید دقت کنید که مرحله نیم پز شدن بیش از حد انجام نگردد.
استفاده از سیب زمینی برای ته دیگ طلایی
در طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی، از برش های نازک سیب زمینی برای ته دیگ استفاده می گردد که در این دستور هم کاربرد دارد. برای ته دیگی خوش رنگ، سیب زمینی را قبل از قرار دادن در قابلمه، کمی در روغن تفت دهید.
افزودن قارچ برای طعم خاص تر
در بعضی دستورهای استانبولی، مانند طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ نموده و گوجه و قارچ، از قارچ استفاده می گردد. شما می توانید قارچ را ورقه ورقه نموده و در کنار گوشت قلقلی تفت دهید تا طعمی متفاوت و دلچسب به غذا ببخشد.
ترفند جلوگیری از له شدن سیب زمینی ها
برای اینکه سیب زمینی ها هنگام دم کشیدن استانبولی شکل خود را حفظ نمایند، بهتر است آن ها را ضخامت مناسبی برش دهید و قبل از استفاده کمی سرخ کنید. بعلاوه، حرارت قابلمه را زیاد نکنید تا ته دیگ به آرامی شکل بگیرد و سیب زمینی ها نسوزند.
چگونه استانبولی مجلسی تر داشته باشیم؟
در طرز تهیه استانبولی با گوشت مرغ از زعفران، خلال پسته و بادام برای تزئین استفاده می گردد. شما هم می توانید کمی زعفران دم نموده روی استانبولی بریزید تا رنگ و عطر آن زیباتر گردد.
اضافه کردن عدس برای ارزش غذایی بیشتر
اگر می خواهید استانبولی مقوی تری داشته باشید، می توانید مانند طرز تهیه استانبولی با گوشت تکه ای یا طرز تهیه استانبولی با گوشت گوسفندی، میزانی عدس نیم پز شده به برنج اضافه کنید. این کار هم ارزش غذایی را افزایش می دهد و هم طعمی متفاوت ایجاد می نماید.
منبع: کتاب کاله