علت بدن درد و کوفتگی، نشانه ها و راه های درمان آن

به گزارش سبزا، علت بدن درد و احساس کوفتگی عموما ناشی از یک فعالیت سنگین روزانه می باشد، استراحت، گرم نگه داشتن بدن و ماساژ به درمان بدن درد یاری میکند.

علت بدن درد و کوفتگی، نشانه ها و راه های درمان آن

علت بدن درد و احساس کوفتگی چیست؟

درد از نظر جسمی و از نظر احساسی یک احساس مزاحم و ناراحت کننده بوده و هشداری بر این است که مسئله ای وجود دارد. معمولا بعد از انجام کارهای سنگین نظیر گذراندن یک روز سخت کاری در محیط های پرترافیک شهری، نظافت و تمیز کردن خانه، انجام فعالیت بدنی سنگین و غیره یک خواب راحت و طولانی شبانه میتواند خستگی شما را کاملا از بدن دور کند، اما گاهی مواقع اینطور نبوده و وقتی بیدار میشوید با احساس کوفتگی و احساس درد در بدن خود روبرو میگردید. همچنین عوامل دیگری نیز در ایجاد حس کوفتگی و بدن درد موثر هستند. بعضی از مهمترین علل بدن درد عبارتند از:

انجام فعالیت بدنی سنگین مانند خانه تکانی شب عید، ورزشهای سنگین، پیاده روی طولانی و ...

  • بعضی بیماریها مانند سرما خوردگی و عفونت های ویروسی
  • اختلالات سیستم ایمنی بدن
  • متورم شدن مفصلها و بیماری های روماتیسمی
  • گزش نوعی کنه
  • بیماری لوپوس

علت بدن درد از نگاه طب سنتی

بر اساس نظر متخصصان طب سنتی، بیشتر اوقات کوفتگی و احساس گرفتگی و درد در بدن خصوصا در کمر و پاها که صبح ها، هنگام برخاستن از خواب بیشتر می گردد، ناشی از غلبه خلط سودا یا بلغم در بدن می باشد. با توجه به اینکه سودا دارای طبیعت (سرد و خشک) و بلغم دارای طبیعت (سرد و تر) می باشد، در هرصورت سردی در هر دوی آنها مشترک است و کاهش حرارت یا سردی در بدن موجب کاهش فرایند خونرسانی در آن اندامها شده و این عدم اعتدال در گردش خون در بدن انسان منجر به احساس کوفتگی، خستگی، بدن درد و کسالت در فرد می گردد.

نشانههای بدن درد چیست؟

چنانچه علت بدن درد انجام فعالیت سنگین روزانه باشد، در روز بعد از آن احساس شده و دو تا سه روز ادامه خواهد داشت. دردهای ماهیچه ای اصولا به مرور خود را نشان میدهند.

زمانی که علت بدن درد بر اثر بیمارهای ویروسی و عفونی باشد، به دلیل فعال شدن سیستم ایمنی بدن و ملتهب شدن، درد در عضلات و ماهیچه های بدن احساس میگردد و تا زمانیکه عفونت برطرف نگردد، یا دوره بیماری طی نگردد، بدن درد ادامه خواهد داشت.

به طور کلی درد توسط تحریک پایانههای عصبی ویژهای در پوست و پوشش اندامهای داخلی ایجاد میگردد. علت درد چه پاسخی باشد به تحریک حاصل از جراحت، کشیدگی، بالا رفتن دمای بدن، از دست دادن خون و چه توقفی قریب الوقوع در فعالیت سلولی ناشی از هر نوع آسیب در ناحیه مربوطه باشد، احساسی مشابه است. تفسیر این دلایل پیچیده وظیفه مراکز عالیتر در مغز است. درد تنها تنها وقتی احساس میگردد که جریان عصبی انتقال یافته از یک ناحیه آسیب دیده یا کشیده شده به مغز میرسد و به یک حس هوشیارانه توسط مغز انسان ترجمه میگردد و نمونهایی از درد تحت عناوین مجزایی توسط افراد مختلف بیان میگردد مانند شکایت از احساس سر درد، کمر درد، درد شکم و بدن درد که علت هریک بایستی برای درمان، مورد آنالیز قرار گیرد.

راههای درمان بدن درد

برای تسکین بدن درد روشهای خانگی و گیاهی زیر توصیه میگردد، این درمانهای ساده و خانگی در صورتیکه علت بدن درد فعالیت سنگین روزانه باشد، بسیار موثر خواهد بود:

بسیاری از بدن دردها به استراحت جواب میدهند. به محض این که علت بدن درد تعیین گردد، فرد میتواند از طریق مواد و امکانات در دسترس مشکل را برطرف و رجوع نماید.

کوشش برای کسب آرامش ذهنی، مواد شیمیایی معینی به نام اندورفین ها را در بدن آزاد میکند. این مواد تسکین دهنده درد هستند.

گرم نکه داشتن بدن و قرار دادن کمپرس گرم بر روی عضلات موجب میگردد تا فرد احساس بهتری پیدا کند. سعی کنید بدن خود را گرم نگه دارید، به این منظور میتوانید دوش آب گرم بگیرید و در صورت امکان از سونا و جکوزی بهره ببرید.

درمان موضعی با خمیری که از برگ حنا درست میگردد، آرامشبخش است.

یکی از راههای درمان خانگی بدن درد با گیاهان دارویی نوشیدن یک فنجان دم نموده ریحان است. سبزی ریحان دارای خواص ضد درد بسیار قوی است.

زمانی که علت بدن درد انجام ورزش یا فعالیت سنگین روزانه باشد، ماساژ بدن با روغن کنجد، زیتون و یا روغن سیاه دانه میتواند باعث تسکین درد و احساس آرامش در بدن گرددد.

انجام نرمشهای سبک و ورزش شنا به دلیل حرکت آرام ماهیچه های بدن در تمام جهات باعث از بین رفتن احساس کوفتگی و تسکین بدن درد میگردد.

منبع: setare.com
انتشار: 14 آذر 1399 بروزرسانی: 14 آذر 1399 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 1242

به "علت بدن درد و کوفتگی، نشانه ها و راه های درمان آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت بدن درد و کوفتگی، نشانه ها و راه های درمان آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید