دستورپخت آدانا کباب همراه با سالاد مخصوص
به گزارش سبزا، کشور ترکیه به داشتن کباب های بسیار متنوع و خوشمزه مشهور است. دونر کباب، اسکندر کباب، چوپ شیش، تاووک شیش، بیتی کباب و اورفا کباب چند نمونه از انواع کباب های لذیذ این کشور هستند.
به گزارش خبرنگاران، آدانا کباب یا قیما کباب یکی از محبوب ترین کباب های ترکیه محسوب می گردد که به نام یکی از شهر های عظیم این کشور (آدانا) معروف شده است. این کباب شباهت زیادی به کباب کوبیده و کباب بناب دارد. معمولاً آدانا کباب را به روش دونر کباب سرو می نمایند و یا آن را داخل نان پیتا می گذارند. در ادامه این مطلب طرز تهیه آدانا کباب و سالاد مخصوص آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه آدانا کباب
گوشت چرخ نموده: 1 کیلوگرم
پیاز متوسط: 2 عدد
فلفل دلمه ای قرمز: 3 عدد
روغن برای سرخ کردن
مواد لازم برای تهیه سالاد مخصوص:
پیاز قرمز عظیم: 1 عدد
جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: 3 عدد
سماق: 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به گوشت
اغلب وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیشتر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا 3 و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.
همان طور که ملاحظه نمودید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ نموده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین باید اندازه کباب ها را عظیم تر کنید. توصیه می کنیم برای تهیه کباب از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند.
نکات مربوط به فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از صندلی ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه آدانا کباب
ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را کاملاً بگیرید. فلفل دلمه ای را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس پیاز رنده شده و فلفل دلمه ای نگینی را همراه با نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به گوشت چرخ نموده اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا همه مواد به صورت یکدست با گوشت مخلوط شوند.
به گزارش خبرنگاران، آدانا کباب به دو روش کبابی و تابه ای تهیه می گردد. اگر می خواهید از روش کبابی بهره ببرید، باید مود گوشتی را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید. سپس آن را مانند کباب کوبیده؛ ولی عظیم تر و پهن تر به سیخ بکشید، طوری که شکل لوله ای داشته باشد و روی منقل زغالی بگذارید تا پخته گردد.
در روش دوم پخت آدانا کباب نیازی نیست که مواد گوشتی آماده شده را در یخچال بگذارید. بلافاصله بعد از آماده شدن مواد می توانید گلوله ای به اندازه یک نارنگی از گوشت بردارید و آن را توی دستتان مانند یک سوسیس شکل بدهید. می توانید بعد از شکل دادن یک سیخ چوبی نسوز هم از وسط آن ها رد کنید که شکل زیباتری به آدانا کباب می دهد.
در مرحله آخر مقداری روغن را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و وقتی خوب داغ شد، کبابها را توی روغن داغ بگذارید. شعله اجاق را کم کنید تا آدانا کباب شما کاملاً مغزپخت گردد. هراز گاهی آن ها را پشت و رو کنید تا هر دو طرف به صورت یکنواخت سرخ شوند. بعد از اینکه کباب ها کاملاً سرخ و مغزپخت شدند، آن ها را از ماهی تابه خارج کنید و روی دستمال کاغذی یا دستمال مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغن آن ها گرفته گردد.
طرز تهیه سالاد مخصوص آدانا کباب
پیاز ها را به صورت خلالی برش بزنید. گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید. پیاز و گوجه های خرد شده را با سماق، آب لیمو، نمک، جعفری خرد شده، فلفل قرمز و روغن زیتون مخلوط کنید.
وقتی کباب های آماده را در ظرف سرو قرار دادید، می توانید سالاد مخصوص را کنار آن بریزید. همچنین برای سرو این غذا می توانید از نان پیتای مخصوص ترکیه که برای ساندویچ مناسب است، بهره ببرید. به این صورت که آدانا کباب را داخل نان پیتا بگذارید و سالاد مخصوص را روی آن بریزید؛ سپس نان را به صورت لقمه ای داخل ظرف سرو بچینید و میل کنید.
منبع: فرارو