غذاها و شیرینی های سنتی کریسمس در گوشه و کنار جهان

به گزارش سبزا، هر شهر و کشوری، آداب و رسوم و غذای خاصی برای شب کریسمس دارد. اگر می خواهید بدانید که مردم گوشه و کنار جهان شب کریسمس چه غذاهایی می خورند، در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

غذاها و شیرینی های سنتی کریسمس در گوشه و کنار جهان

غذاها و شیرینی های سنتی کریسمس متنوع هستند. مردم کشورهای مختلف جهان هر کدام غذاها و شیرینی های ویژه ای برای شب کریسمس دارند. در ادامه به گوشه و کنار جهان سفر می کنیم و با غذاهای جشن کریسمس مردم جهان آشنا می شویم.

ایسلند

در ایسلند، غذای اصلی کریسمس، گوشت بره سرخ شده است. یک نوع نان سنتی هم به نام Laufabrauð در کریسمس از لایه های نازک خمیر تهیه می شود. این خمیر با شکل های زیبا بریده و قبل از سرو سرخ می شود.

این نان ها هم به شکل آماده به فروش می رسند هم در خانه تهیه می شوند. سنت درست کردن و تزیین این نان در منزل، یکی از مراحل آماده شدن برای کریسمس است که همه اعضای خانواده از نسل های مختلف را دور هم جمع می نماید.

کانادا

در کانادا یکی از سنت هایی که در روزهای نزدیک به کریسمس اجرا می شود، مهمانی های درست کردن کوکی است. هرکسی دستور تهیه خاص خودش را دارد و در انتهای مهمانی، هر کس با جعبه ای پر از کوکی ، با شکل ها و طعم های مختلف به خانه برمی شود.

استرالیا

در استرالیا معمولا غذاهای کبابی در روز کریسمس سرو می شود. البته بسیاری از استرالیایی ها غذاهای کلاسیک اروپایی را برای کریسمس ترجیح می دهند.

دانمارک

یکی از دسرهای مخصوص کریسمس در دانمارک، پودینگ برنج است که به آن Ris á la mande می گویند. این پودینگ ویژه به شکل سنتی از شیر، برنج، بادام، وانیل و خامه فرم گرفته تهیه می شود. نکته جالبی که در خصوص این دسر وجود دارد این است که موقع درست کردن آن، یک مغز بادام کامل را در آن پنهان می نمایند. هر کس که آن را پیدا کند، جایزه می گیرد.

آمریکا

سس کرنبری (Cranberry) یک بخش جدانشدنی از میز کریسمس و روز شکرگذاری آمریکایی ها است. فرقی نمی نماید که خانگی باشد یا آماده از فروشگاه ها تهیه شود، این سس یکی از اجزای اصلی میز است به خصوص وقتی غذا بوقلمون باشد.

چین

یکی از سنت هایی که امروزه در سراسر چین رواج دارد، هدیه دادن یک سیب در شب کریسمس است. بیشتر فروشگاه ها در چین برای کریسمس، سیب های پیچیده و تزیین شده در کاغذکادوهای رنگارنگ را می فروشند. اما چرا این سنت رواج پیدا نموده است؟ تلفظ کلمه شب کریسمس (Ping An Ye) و سیب (Ping Guo) در زبان چینی، مشابه است.

آلمان

اشتولن (Stollen) نام یک کیک میوه ای آلمانی است که در تهیه آن از میوه های خشک و مارزیپان هم استفاده می شود. این کیک با آیسینگ تزیین می شود. آلمانی ها به این کیک Christstollen می گویند. قدمت این شیرینی به قرن پانزدهم برمی شود. در آن موقع این دسر را به هم هدیه می دادند.

مکزیک

در مکزیک، جشن های کریسمس از ششم ژانویه که Epiphany نام دارد آغاز می شود. این روز، روز سه پادشاه مقدس هم نامیده می شود. در این روز، خانواده ها دور هم جمع می شوند و کیکی مخصوصی به نام کیک سه پادشاه درست می نمایند. یک مجسمه مینیاتوری از نوزادی حضرت عیسی (ع) هم در آن پنهان می نمایند.

ایرلند

تصور کنید که یک نفر در شب کریسمس یک کیک بزرگ و کامل به شما هدیه بدهد! این کاری است که خانواده ها در ایرلند به مناسبت کریسمس انجام می دهند. ایرلندی ها کیکی سنتی با دانه های زیره می پزند و به هر یک از اعضای خانواده هدیه می دهند.

نیوزیلند

علاوه بر کباب شام کریسمس، دسر مخصوص هم یکی از اجزای اصلی میز کریسمس در نیوزیلند است. پودینگ میوه ای، سالاد میوه و بستنی تنها چند نمونه از دسرهای مخصوص کریسمس در دورهمی های خانوادگی هستند. یکی از این دسرهای سنتی، پاولووا (pavlova) نام دارد که با مرنگ تهیه می شود و با انواع توت و خامه تزیین می شود.

اسپانیا

نوقا یا تورون (Turrón) در اسپانیا به عنوان یکی از دسرهای سنتی شب کریسمس سرو می شود. این شیرینی که با ترکیبی از عسل، شکر، سفیده تخم مرغ و بادام درست می شود، طعم ویژه ای به جشن های کریسمس در خانواده های اسپانیایی می دهد. یکی دیگر از غذاهای سنتی مرسوم در اسپانیا که برای شب کریسمس تهیه می شود، نوعی ژامبون است.

روسیه

در روسیه بسیاری از افراد روز کریسمس تا ظهور اولین ستاره در آسمان، روزه می گیرند. سپس، نوعی پوره به نام Sochivo می خورند. این پوره از آرد یا برنج تهیه می شود و با عسل، میوه، آجیل و دانه های خوراکی سرو می شود.

لهستان

یک پیش غذای سنتی در لهستان به نام سوپ برش (Borscht) در کریسمس سرو می شود. این سوپ را هم سرد هم گرم مصرف می نمایند. ماده اصلی آن لبو است و همین باعث قرمزرنگ بودن سوپ می شود. برای طعم بهتر، برش را معمولا با ماست یا خامه سرو می نمایند. این غذا از روسیه و جمهوری های سابق شوروی به ایران راه پیدا نموده و در بعضی از منطقه ها شمال ایران کاملا شناخته شده است. اقلیت ارمنی مقیم ایران در وارد کردن این غذا به سفره ایرانی سهم عمده ای داشتند.

ایتالیا

کریسمس ایتالیایی ها با سرو نوعی نان حجیم به نام پانتون (Panettone) همراه است. در پخت این نان شیرین، از کشمش و خلال شیرین شده پوست پرتقال یا لیمو هم استفاده می شود. فرآیند تهیه این نان طولانی است. گرچه این نان اصالتا ایتالیایی است، در سایر کشورهای اروپایی هم پختن و خوردن آن در جشن کریسمس، رواج دارد.

جاماییکا

پخت کیک های میوه ای که در آنها از میوه های خشک هم استفاده می شود، یکی از سنت های قدیمی کریسمس در جاماییکا است. خوارک کاری و گوشت بز، خوراک دم گاو و نوشیدنی های محلی از دیگر خوراکی های خوشمزه در کریسمس جاماییکا هستند.

نروژ

در روزهای کریسمس در نروژ، نان ها و کیک های بسیار متنوعی تهیه می شوند. یکی از مشهورترین آنها، نان مخصوصی است که Julekake نام دارد. در تهیه این نان شیرین از کشمش، خلال پوست پرتقال شیرین شده و هل استفاده می شود. پودینگ برنج و کباب دنده گوسفند از دیگر غذاهای سنتی کریسمس در نروژ هستند.

سوئد

یکی از غذاهای اصلی جشن کریسمس در سوئد، نوعی ژامبون به نام Julskinka است که در روغن سرخ شده و سرد سرو می شود.

یونان

بره بریان یکی از غذاهای اصلی کریسمس در یونان است که معمولا با دسری شیرین به نام باقلوا همراه می شود. این شیرینی با مغزهای خرد شده و شربت سرو می شود.

منبع: کجارو / goodtoknow.co.uk
انتشار: 18 آبان 1403 بروزرسانی: 18 آبان 1403 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 2296

به "غذاها و شیرینی های سنتی کریسمس در گوشه و کنار جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاها و شیرینی های سنتی کریسمس در گوشه و کنار جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید