نکات طلایی برای پیشگیری و درمان عرق سوز شدن
به گزارش سبزا، در روز های گرم سال، تعریق زیاد، کشیده شدن پوست بدن به هم و بسته شدن منافذ پوست، باعث چالش سختی به نام عرق سوز شدن می شودکه با راه چاره هایی می توان از آن پیشگیری کرد.
با گرم شدن هوا، تعریق بیشتر می گردد. عرق کردن فرایندی است که به خنک شدن بدن و حفاظت از بافت پوست و... یاری می نماید، اما تعریق زیاد باعث التهاب پوست می گردد و وقتی پارچه لباس یا پوست، روی بخشی که ملتهب شده کشیده گردد، دردناک می گردد. گاهی عرق سوز شدن چنان دردسر دارد که نمی توانیم قدمی برداریم.
نواحی خاصی از بدن مثل کشاله ران، زیر بغل و هر قسمتی که لباس و پوست روی هم کشیده می گردد، مستعد عرق سوز شدن است، اما برای پیشگیری و درمان این دردسر می توان چند تمهید جالب به کار برد.
لباس آزاد و خنک: سعی کنید در روز های گرم از لباس های آزادتر که به بدن نمی چسبند، بهره ببرید. در انتخاب جنس هم دقت کنید که لباس خنک باشد و باعث تعریق بیشتر نگردد.
پوست خشک: هرچه پوست تان خشک تر باشد امکان عرق سوز شدن کمتر است، چون رطوبت روی پوست باعث عرق سوز شدن می گردد. پس بعد از استحمام کاملاً خودتان را خشک کنید بعد لباس های بیرون را بپوشید. از صابون مناسب بهره ببرید و با دوش خیلی گرم حمام نکنید.
مراقبت از پوست: بعد از حمام از یک کرم مرطوب نماینده مناسب که بدون رنگ و بو باشد، بهره ببرید. کرم های غیراستاندارد می توانند عرق سوز شدن شما را تشدید نمایند.
زمان بندی درست خروج از خانه سعی کنید از گرما و نور خورشید پرهیز کنید تا هم گرمازده و هم درگیر عرق سوز شدن نشوید. برای همین کارهای تان را طوری برنامه ریزی کنید که در گرم ترین ساعات روز بیرون نباشید.
هوای محیط را داشته باشید: در محل کار و... سعی کنید هوا خنک و مطبوع باشد. برای خشک نگه داشتن پوست، استفاده از پنکه گزینه خوبی است هرچند باد مستقیم پنکه دردسر هایی هم دارد.
آب زیاد بنوشید: هرقدر آب بیشتری بنوشید، بدن را برای مقابله با گرما و عرق سوز شدن مقاوم تر می کنید.
پودر بچه: اگر خیلی عرق سوز می شوید، قبل از خروج از منزل از پودربچه در محل هایی که عرق سوز می گردد، بهره ببرید تا این تجربه تکرار نگردد.
تغذیه درست: میوه و سبزیجات، آب بدن را تامین می نمایند و مانع از عرق سوزی می شوند.
لاغر شوید: هرقدر چاق تر باشید، امکان این که پوست بدن و اندام های تان روی هم کشیده شوند و عرق سوز شوید، بیشتر است و اگر لاغر باشید این مشکل کمتر رخ می دهد.
وان حمام و جوش شیرین: هرچند این راهکار شاید برای همه مناسب نباشد، اما اگر عرق سوز شدید، وام حمام را از آب خنک (نه یخ) پر کنید و مقداری جوش شیرین در آن بریزید. دقت کنید اولاً آب اسراف نگردد، ثانیاً شوک ناگهانی به بدن تان وارد نگردد.
ماست غوغا می نماید: اگر راهکار های پیشگیری نماینده جواب نداد و عرق سوز شدید، می توانید از ماست روی محل عرق سوز شده بمالید و بعد از چند دقیقه دوش ولرم بگیرید.
ژل آلوئه ورا: راهکار بعدی استفاده متناوب از ژل آلوئه ورا برای درمان عرق سوزی است.
خیار را نباید فراموش کنید: یک راهکار خوب پس از عرق سوز شدن، استفاده از خیار است. یک عدد خیار را حلقه حلقه کنید و همراه با چند برش لیموی تازه در ظرف آب سرد قرار دهید تا حسابی خیس بخورد. سپس حلقه های خیار را به مدت 10 دقیقه روی پوست آسیب دیده قرار دهید. روزی 3 بار این کار را انجام دهید تا سوختگی ها کاملا درمان شوند.
وازلین را امتحان کنید: در نهایت اگر نکات قبلی پاسخگو نبود و عرق سوز شدید می توانید از وازلین به این شکل بهره ببرید که ابتدا محلی را که عرق سوز شده با آب خنک خوب بشویید و با یک حوله نرم و تمیز، خشک کنید. سپس یک لایه نازک وازلین را روی محل مدنظر بزنید و اجازه بدهید یک ساعت باقی بماند. بعد پوست خود را بشویید. اگر شدت عرق سوز شدن زیاد است می توانید این کار را تا 3 بار در روز تکرار کنید. در نهایت مثل همواره توصیه نهایی ما مشورت با پزشک در صورت تداوم مشکل است.
منبع: سلامت نیوز
منبع: فرارو