چگونه با اطرافیانم ارتباط خوبی داشته باشم؟
به گزارش سبزا، خبرنگاران : عدم موفقیت در برقراری ارتباط مناسب با اطرافیان مسئله ای است که گریبان خیلی از ما را گرفته است. بسیاری از افراد نمی دانند که در برخورد های اول با یکدیگر باید چگونه برخورد نمایند و بعد از آن نیز چگونه روابط خود را ادامه دهند. به همین علت هم معمولاً بعد از مدتی دوستی ها کمرنگ تر شده و یا به طور کامل از بین می روند.
یکی از اصلی ترین ویژگی های ذاتی بشریت، اجتماعی بودن اوست، این یعنی شما نمی توانید بدون برقراری ارتباط با افراد مختلف به زندگی خود ادامه دهید، بنابراین باید یاد بگیرید که مهارت های اجتماعی شدن را کسب نموده و از آن ها استفاده نمایید. در این مطلب تصمیم داریم به موضوع چگونگی برقراری ارتباط با افراد و یا به بیانی دیگر چگونگی اجتماعی شدن بپردازیم.
تنهایی و روابط اجتماعی ضعیف در دنیای امروز
مطالعات اخیر نشان می د هد که فراگیر شدن استفاده از تلفن همراه و شبکه های اجتماعی باعث شده است که همه ما به این نوع از ارتباطات مجازی عادت نموده و در برقراری ارتباط های رو در رو و طبیعی دچار ضعف شویم. به همین علت هم هست که فراموش نموده ایم چگونه می توانیم افرادی را که دوست داریم در اطراف خود داشته باشیم.
امروزه تنهایی یک بیماری همه گیر و اپیدمیک به شمار میرود و طبیعتاً درمان آن نیز برقراری ارتباط بیشتر با دیگران است. متخصصان در چنین شرایطی معمولاً به ما می گویند که باید یاد بگیریم با هم صحبت کنیم. تاکید آن ها بر این است که منظور از این صحبت، مصاحبه های روزمره و کوتاه نیست، بلکه ما باید سعی کنیم در خصوص مباحثی جدی تر و عمیق تر با هم مصاحبه کنیم. این کار باعث می گردد که ارتباط متقابل و عمیق تری با افرادی که در کنارمان هستند برقرار کنیم.
ترس از قضاوت در روابط
روانشناسان معتقدند که ما باید در ارتباطاتمان مکالمات خود را مهندسی و کنترل نماییم تا احساسات و هیجاناتی واقعی را به یکدیگر القا کنیم. این مصاحبه ها در دو دسته خودِ سطحی و خودِ عمیق قرار می گیرند. دسته خودِ سطحی مربوط به موضوعات روزمره ای مثل تغییرات هوا، اخبار و. هستند و دسته دوم یا همان خودِ عمیق نیز ارتباط مستقیمی با خودِ درون ما با وجود همه احساسات و ادراکاتمان دارد.
خود عمیق به تر س ها، امیدها، عشق و احساسات، ناامنی ها و رویاهایمان مربوط می گردد و از این بابت نیز عمیق تر و قابل باورتر است. شاید در این میان برای خیلی ها چنین مسئله ای پیش آید که مردم همواره نمی خواهند احساسات و زندگی خصوصی خود را با کسی در میان بگذارند! چرا که معمولاً در صحبت های خصوصی از زندگی، افراد چنین اجازه ای را به خود می دهند که اظهار نظر نموده و در زندگی یکدیگر دخالت نمایند.
طبیعی است که این موضوع احتیاج به فرهنگ سازی بیشتر دارد، اما متخصصان معتقدند که ترس از دخالت افراد دیگر در این زمینه بسیار نادرست است. آن چیزی که باید واقعاْ از آن بترسیم این است که یک عمر به تنهایی زندگی کنیم و تا لحظه مرگمان نتوانیم با کسی ارتباط خوبی برقرار نماییم. برای شروع می توانید خودتان پیش قدم شده و از بقیه بخواهید که از خودشان بگویند تا با توجه به واکنش شما متوجه شوند که لزوماً احتیاجی به اظهار نظر و یا دخالت در پاسخ به این مصاحبه ها احساس نمی گردد.
به گفته متخصصان و روانشناسان برای برقراری ارتباطی سالم و درست با افراد باید در رابطه با موفقیت ها و شکست هایمان صحبت کنیم. تقریباْ همه ما در زمانی که از شکست ها و ترس هایمان حرف می زنیم، آسیب پذیرتر به نظر می رسیم. به همین علت هم باید جرأت صحبت در این زمینه ها را در خود بیابیم. تنها قانون در این راستا آن است که کسی نباید در مقابل اعترافات کسی، اظهار نظر کند.
شروع قدم های ابتدایی
طبیعت انسان آن است که بتواند به مرور زمان عادات و ویژگی هایی را در خود تغییر داده و قدم به قدم در جهت شکل گیری ویژگی های مثبت تر پیش رود.
شاید برای کسی که ارتباط اجتماعی ضعیفی دارد پیش بردن مسائلی که تا به اینجا گفتیم کمی ترسناک و بزرگ باشد، به همین علت هم باید گفت که کسی از شما انتظار ندارد از همان اول جرأت صحبت در خصوص مسائل عمیقی از خودتان را پیدا کنید. بهتر است قدم به قدم پیش روید و از کار ها و صحبت های ساده تر و کوچک تر شروع نموده و بعد از شکل گیری رابطه نسبتاً محبت آمیز، مراحل دیگر را پی بگیرید.
شما می توانید در ارتباطات روزمره تان تمرین و تکرار داشته باشید. برای مثال اگر به فروشگاهی می روید با فروشنده بیشتر از قبل صحبت کنید و یا اگر به رستوران می روید از گارسون تشکر نموده و روابط ابتدایی تان را تحکیم بخشید. این صحبت های کم و خلاصه، رفته رفته می تواند به شما موجودیتی اجتماعی بخشیده و جرأت بیشتری در روابطتان بدهد.
یکی دیگر از قدم هایی ابتدایی که می توانید پیش بگیرید این است که خود را به یک مستمع خوب تبدیل کنید. این کار یاری می نماید که اطرافیانتان بتوانند با شما راحت تر صحبت نمایند. این کار در مراحل بعدی می تواند شرایط مناسبی را برای صحبت های شما و شکل گیری روابط عمیق تر فراهم آورد.
مطالعه کتاب های مرتبط
کلیدی که در ایجاد روابط اجتماعی می تواند به شما یاری کند مطالعه کتاب های مرتبط است. شما می توانید با استفاده از راه حل هایی که کتاب های معتبر در این زمینه برایتان ارائه می نمایند تمرین و تکرار را شروع نموده و از خودتان فردی اجتماعی بسازید. یادتان باشد که شما باید بر اساس شخصیت و توانایی های خودتان پیش بروید و این کتاب ها تنها کلید هایی برای راهشگایی شما هستند و تا زمانی که خودتان نخواهید، تغییری در درونتان شکل نخواهد گرفت.
شرکت در کار های داوطلبانه
شما باید خود را در موقعیتی قرار دهید که به موجب آن بتوانید ارتباطات بیشتری با افراد برقرار کنید. به همین علت نیز توصیه ما این است که خود را در کار های داوطلبانه شریک کنید. برای مثال می توانید در برنامه های خیریه ای، محیط زیستی و... شرکت کنید و با یاری آن با افراد بیشتر آشنا شده و با آن ها در تعامل قرار بگیرید.
با این کار می توانید با یک تیری که در دست دارید چند نشان بزنید، هم به افراد احتیاجمند و یا محیط زیست خود یاری کنید و هم در ارتقای شخصیت اجتماعی و ویژگی های مثبت خود تاثیرگذار باشید. تغییر محیط کاری و آموزشی هایی که روابط و موقعیت شما را ارتقا نمی دهند را نیز می توان از این دست شرایط دانست.
منبع: thecut
پ
منبع: برترین ها