برنامه بخش معدن برای سال جهش فراوری
به گزارش سبزا، معاون وزیر صنعت گفت: دو میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی که با مشارکت بخش خصوصی سال گذشته راه اندازی شد، اما به دلیل شرایط کرونا در سال 98 افتتاح نشده بود، آماده افتتاح است.

خداداد غریب پور افزود: پارسال 1.2 میلیارد دلار طرح نیز افتتاح و راه اندازی شد و سال 1397 نیز 19 طرح در بخش معدن و صنایع معدنی با سرمایه گذاری بیش از دو میلیارد دلاری راه اندازی شده بود.
به گفته غریب پور، همچنین از 34 هزار میلیارد تومان سود انباشته شرکت های بورسی، بیش از 16 هزار میلیارد تومان متعلق به بخش معدن و صنایع معدنی است که به توسعه و جهش فراوری اختصاص می یابد.
رشد فراوریات معدنی و صنایع معدنی
غریب پور گفت: آمار فراوری بخش معدن و صنایع معدنی در 11 ماهه پارسال فرایند رو به رشد را نشان داد که از جمله در زمینه شمش طلا نسبت به 11 ماهه 97 افزایش 14 درصدی را ثبت کرد.
علاوه برآن شمش فولادی با رشد چهار درصدی، کنسانتره سنگ آهن چهار درصد، آهن اسفنجی 6 درصد و فراوریات فولادی نیز افزایش هفت درصدی در مقایسه با 11 ماهه سال 97 را نشان می دهند.
سازمان ایمیدرو توسعه و افزایش مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح ها را در شمار برنامه های خود قرار داده و به منظور تکمیل طرح های پترولیوم کک، تیتانیوم کهنوج و پتاس خور و بیابانک سرمایه گذار جذب شد و اجرای این طرح ها با حمایت ایمیدور و توسط سرمایه گذار دنبال می گردد.
افزایش مساحت اکتشاف
رییس هیات عامل ایمیدرو توضیح داد: یک سال و نیم گذشته افزایش مساحت اکتشاف از 270 هزار به 650 هزار کیلومتر مربع به عنوان برنامه کلیدی بخش معدن محسوب می گردد که سال جاری هم دنبال می گردد.
وی افزود: تا به امروز از مساحت اکتشافی، واگذاری 66 هزار کیلومتر مربع به کنسرسیوم بخش خصوصی و شناسایی 759 محدوده امید بخش و معرفی آن ها به سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها، از گام های اساسی است که در سال گذشته برداشته شد.
فعالیت اکتشافی ایمیدرو در دولت یازدهم با اجرای 250 هزار کیلومتر مربع شروع شد و تا آذر سال 97 این میزان به 270 هزار کیلومتر مربع رسید.
معادن کوچک مقیاس
برنامه احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس با صدور حکم وزیر صنعت خطاب به رییس هیات عامل ایمیدرو برای این منظور شکل جدی به خود گرفت، به گونه ای که فرایند فعالیت در این زمینه شتاب پیدا کرد.
غریب پور درباره عملکرد سازمان ایمیدرو در این باره گفت: برپایه طرح فعال سازی معادن کوچک مقیاس تعداد یک هزار و 466 معدن مورد پایش نهاده شد و تا سرانجام 98 تعداد 146 معدن احیا شد.
وی افزود: معادن کوچک به دلیل اشتغال زایی و گستردگی در نقاط مختلف کشور، می تواند در ایجاد اشتغال پایدار در بخش معدن و توسعه متوازن کشور نقش بسیار مهمی ایفا نماید.
غریب پور توضیح داد: طرح فعال سازی معادن کوچک و متوسط بخش خصوصی در نقاط مختلف کشور (که به دلیل شرایط داخلی یا بین المللی نیمه فعال و یا تعطیل شده بود)، از آذر سال 97 تعریف و در سال 98 عملیاتی شد.
مدیریت سود شرکت های عظیم
رییس هیات عامل ایمیدرو موضوع مدیریت سود شرکت های عظیم بخش معدن و صنایع معدنی را بسیار مهم دانست و گفت: راهنمایی 15 هزار میلیارد تومان از سود شرکت ها به توسعه و رشد فراوری این شرکت ها در سال 98 رقم خورد.
وی افزود: تکمیل و راه اندازی پروژه های نیمه تمام، تامین پایدار مواد اولیه و تسهیل صادرات از جمله ابزارهای جهش فراوری در سال 99 است.
غریب پور خاطرنشان ساخت: سال جاری هم در چارچوب نامگذاری جهش فراوری نیز بیش از 2.3 میلیارد دلار طرح جدید در بخش معدن و صنایع معدنی راه اندازی خواهد شد.
منبع: اتاق بازرگانی ایران