تدوین سیاهه انتشار برای محیط زیست کرمانشاه

به گزارش سبزا، مسئولان محیط زیست در نشستی خبری، وضعیت محیط زیست استان در زمینه آلودگی هوا و آتش سوزی جنگل ها را تشریح کردند.

تدوین سیاهه انتشار برای محیط زیست کرمانشاه

به گزارش خبرنگاران، مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه از تدوین سیاهه انتشار (فهرست یا سیاهه انتشار (Emission Inventory) شامل مجموعه ای از داده ها است که انتشار آلایندگی های مختلف را از منابع گوناگون به تفکیک مکانی و زمانی بیان کند. سیاهه انتشار می تواند بسیار کلی و با تفکیک پذیری پایین یا بسیار جزیی و با تفکیک پذیری بالا، مثلا برای یک منبع آلایندگی در هر بازه زمانی تهیه گردد.) کرمانشاه به منظور آنالیز وضعیت آلاینده ها اطلاع داد.

فریدون یاوری با اشاره به آخرین وضعیت محیط زیست استان کرمانشاه در بخش های مختلف اظهار کرد: در بخش محیط طبیعی اکنون 161 هزار هکتار از مساحت استان تحت مدیریت محیط زیست است که معادل 7/6 درصد از وسعت استان کرمانشاه می گردد. وی ادامه داد: در حال پیگیری هستیم این وسعت را به میزان استاندارد یعنی حدود 10 درصد وسعت استان برسانیم و برای این منظور بنا داریم بعضی از نقاط تحت مدیریت محیط زیست را بازنگری و بازیابی کنیم. به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، قرار است نقاطی که ارزش اکولوژیکی خود را از دست داده اند از محدوده تحت مدیریت محیط زیست خارج شده و مناطق جدیدی که ارزش بیشتری دارند جایگزین آنها شوند.

یاوری با اشاره به وسعت زیاد مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان و نیروهای محدودی که مجموعه محیط زیست در اختیار دارد، یادآور شد: قطعا وسعت 161 هزار هکتاری را نمی توان با 170نفر نیرو که حدود 50 نفر آنها محیط بان هستند، مدیریت کرد. وی اضافه نمود: در همین زمینه کوشش می کنیم از همه ظرفیت نیروهای مردمی و جوامع محلی نیز برای حفاظت از محیط زیست استفاده کنیم.

  • امسال هیچ روز غبارآلودی نداشتیم

یاوری در ادامه از پیگیری برای تدوین سیاهه انتشار کرمانشاه هم اطلاع داد و گفت: با تدوین این سیاهه انتشار، سهم هر بخش و منبع از فراوری آلودگی معین خواهد شد و بهتر می گردد درباره آلاینده ها تصمیم گیری کرد. وی با بیان این که در سال های گذشته همیشه ریزگردها عامل اصلی آلودگی هوای کرمانشاه بوده، ادامه داد: هیچ کانون داخلی برای گرد و غبار در استان گزارش نشده و آنچه استان را تحت تاثیر قرار می دهد ناشی از کانون های خارجی گرد و غبار است. یاوری با اشاره به پیگیری ها و رایزنی های مسئولان کشور در بعد بین المللی برای مقابله با ریزگردها اظهار کرد: اقدامات خوبی در این زمینه اجرا شده که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد. به گفته این مسئول، برخلاف سال های گذشته از ابتدای امسال تاکنون حتی یک روز هم هوای کرمانشاه غیراستاندارد نبوده که دلیل آن نیز بارندگی های خوب سال گذشته و بهار امسال است.

یاوری در ادامه اشاره ای به وضعیت پساب های استان کرمانشاه داشت و با بیان این که اکنون 8 تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای مختلف استان داریم، اضافه نمود: این تصفیه خانه ها اکنون حدود 44درصد پساب های شهری استان کرمانشاه را تصفیه می نمایند. وی با اشاره به در دست احداث بودن تصفیه خانه های فاضلاب هرسین، روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی اظهار کرد: با راه اندازی این تصفیه خانه ها بیش از 90 درصد فاضلاب خانگی شهری استان تصفیه خواهد شد که در نوع خود یک رکورد به حساب می آید. مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به آلودگی رودخانه قره سو، ورود پساب های روستاهای جهت و همچنین شهر کرمانشاه را عامل اصلی آلودگی قره سو برشمرد و تاکید نمود: برای برطرف این آلودگی پیگیری هایی با همکاری شرکت آب و فاضلاب در حال اجرا است.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در زمینه پساب های صنعتی استان نیز اضافه نمود: اکنون پساب اکثر واحدهای صنعتی استان تصفیه می گردد و اکثر این واحدها به سیستم پایش لحظه ای مجهزند و آلودگی از نظر پساب صنعتی از آنها خارج نمی گردد. یاوری درباره مدیریت پسماندها نیز تاکید نمود: نقاط مختلف استان کرمانشاه به 6 منطقه تقسیم بندی شده و برای هر منطقه یک سایت بازیافت پسماند در نظر گرفته شده که پسماندهای شهری و روستایی را تحت پوشش قرار می دهد.

وی گفت: عملیات اجرای سایت پسماندهای سرپل ذهاب (که سرپل ذهاب، قصر شیرین ازگله و ریجاب را پوشش می دهد) و سایت پسماند اسلام آباد غرب (که اسلام آباد غرب، دالاهو و سرمست را تحت پوشش قرار می دهد) از سال گذشته شروع شده و امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد. این مسئول ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی عملیات اجرایی سایر سایت های پسماند زباله استان، شاهد مدیریت کامل همه زباله های شهری و روستایی باشیم.

  • وضعیت پسماندهای بیمارستانی

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه درباره وضعیت پسماندهای بیمارستانی نیز گفت: هم اکنون تمام 23 بیمارستان استان به سیستم های اتوکلاو مجهزند و پسماندهای بی خطر شده آنها توسط بخش خصوصی جمع آوری می گردد. وی تاکید نمود: اخیرا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی محل جدیدی هم برای دفن زباله های بیمارستانی کرمانشاه در نظر گرفته شده که بخش قابل توجهی از کارهای آن اجرا شده و فقط اخذ مجوز از بعضی دستگاه های دیگر مانند آب منطقه ای و منابع طبیعی باقی مانده است. یاوری درباره بازیافت نخاله های ساختمانی نیز با بیان این که کرمانشاه اولین شهر کشور بود که مجهز به تجهیزات بازیافت نخاله های ساختمانی شد، یادآوری کرد: مسائلی برای مکان یابی سایت پسماند بازیافت نخاله های ساختمانی کرمانشاه وجود داشت که اخیرا این مسائل برطرف شده و قرار است محلی برای این منظور معین گردد.

  • کاهش شدید پروانه های شکار

یاوری اشاره ای هم به وضعیت شکار و حیات وحش استان کرمانشاه داشت و تاکید نمود: برای حفاظت از گونه های حیات وحش صدور پروانه های شکار را از 2 هزار مورد در سال 96 به 340 مورد در سال گذشته محدود کردیم. وی از مشخص محدودیت مکانی و زمانی برای شکارچیان هم اطلاع داد. مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان این که گاهی شاهد از بین رفتن حیات وحش بر اثر برخورد با خودروها هستیم، اضافه نمود: برای این منظور تاکید نمودیم که نیوجرسی هایی که در جاده ها نصب می گردد در فواصل معین برای گذر حیات وحش فاصله داشته باشد. به گفته این مسئول، همچنین قرار است زیرگذر یا پل های روگذر نیز برای عبور حیات وحش ساخته گردد.

یاوری در ادامه با اشاره به وضعیت صنایع آلاینده استان گفت: بنا نیست با صنایع در تقابل باشیم، اما بدون اغماض با صنایع آلاینده برخورد و جرایم میلیاردی برای آنها در نظر گرفته می گردد. مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه تاکید نمود: در مجموع رویکرد ما تعامل با صنعت و سوق دادن آنها به سمت صنعت سبز شدن است. این مسئول در ادامه از برخورد جدی با جارسوزی در مزارع استان هم اطلاع داد و گفت: جارسوزی تخلف است و تاکنون چند مورد برخورد قضایی با جارسوزی در روانسر هم داشتیم. وی تاکید نمود: جارسوزی پیامدهای منفی مانند از بین رفتن میکرواوگانیسم های مفید خاک، کاهش کیفیت خاک، آلودگی هوا، احتمال سرایت آتش سوزی و... را به همراه دارد.

  • آتش در 140 هکتار از عرصه های طبیعی

مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه گفت: از ابتدای امسال تا سرانجام مردادماه، 47 فقره آتش سوزی در استان اتفاق افتاده که منجر به سوختن 140 هکتار از جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی شده است. ان شاءالله کولانی اظهار کرد: بیشترین آتش سوزی های اتفاق افتاده مربوط به شهرستان های قصر شیرین، کرمانشاه، پاوه، گیلانغرب، سرپل ذهاب و دالاهو بوده است. وی با اشاره به شناسایی 70 نقطه مستعد آتش سوزی در استان از وجود 17 پایگاه ثابت اطفای حریق در استان اطلاع داد و گفت: امسال تاکنون پیروز به تجهیز 15 پایگاه شده ایم. وی همچنین از وجود 43 هزار همیار طبیعت و 150 تیم اطفای حریق در قالب سازمان های مردم نهاد در استان سخن گفت و اضافه نمود: در بسیاری از آتش سوزی های اتفاق افتاده، خود مردم منطقه اولین افراد حاضر در صحنه برای خاموش کردن حریق بوده اند.

  • رهایی 256 هکتار منابع طبیعی از دست زمین خواران

مدیرکل منابع طبیعی استان در بخش دیگری از سخنانش، به رهایی 256 هکتار از عرصه منابع طبیعی طی سال گذشته از دست زمین خواران اشاره نمود و گفت: 38 نفر نیز در این رابطه تحویل مراجع قضایی شده اند. وی تاکید نمود: برخورد با زمین خواران یکی از برنامه هایی است که امسال نیز با جدیت دنبال و افراد متخلف بدون هیچ گذشتی به مراجع قضایی تحویل خواهند شد.

  • اختصاص 390 میلیارد ریال به طرح های آبخیزداری

کولانی همچنین از اختصاص 390 میلیارد ریال اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری استان در امسال اطلاع داد و گفت: این مبلغ تقریبا 2 برابر سال گذشته است. مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه اضافه نمود: طرح های آبخیزداری در سطح 50 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی شروع شده و با میانگین پیشرفت 31 درصد در حال اجراست، هرچند پیشرفت بعضی پروژه ها تا 80 درصد نیز می رسد. وی گفت: سال قبل نیز از منابع صندوق توسعه ملی 200 میلیارد ریال برای اجرای طرح های آبخیزداری استان اختصاص یافت که این طرح ها در 10 شهرستان اجرا شد.

کولانی در ادامه گفت: تاکنون طرح های آبخیزداری در سطح 800 هزار هکتار از منابع طبیعی استان اجرا شده که 400 هزار آن طی 2 سال و نیم اخیر بوده است. این مسئول با بیان این که امسال طرح های آبخیزداری در سطح 50 هکتار اجرا می گردد، گفت: اجرای این طرح ها از ابتدای سال گذشته تا سرانجام مرداد امسال برای 200 هزار نفر روز ایجاد شغل به صورت موقت نموده است.

  • جلوگیری پوشش گیاهی از وقوع سیلاب

وی همچنین به بارش های سیل آسای باران در اواسط فروردین ماه امسال نیز اشاره نمود و گفت: با توجه به حجم بالای بارش های پیش بینی شده این امکان می رفت که در بخش های زیادی از استان شاهد وقوع سیلاب باشیم اما پوشش گیاهی و جنگلی مناسب از این کار جلوگیری کرد. کولانی توضیح داد: درختان و عرصه منابع طبیعی در تامین آب شیرین، اکسیژن و... بسیار موثرند، بنابراین همه موظف به حفظ آنها هستیم.

  • افزایش عرصه منابع طبیعی استان

مدیرکل منابع طبیعی استان در بخش سرانجامی سخنان خود، عرصه منابع طبیعی استان را یک میلیون و 700 هزار هکتار مطرح نمود و گفت: 527 هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد. وی اظهار کرد: بلوط، زالزالک، کیکم و گلابی وحشی بیشترین درختان جنگلی استان را تشکیل می دهند که بیشتر آنها مربوط به درختان بلوط است. کولانی در ادامه با بیان این که منطقه زاگرس متشکل از 11 استان کشور از جمله کرمانشاه، 6 میلیون هکتار از جنگل های کشور را در خود جا داده اند، گفت: این جنگل ها 40 درصد آب شیرین کشورمان را تامین می نمایند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 6 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 299

به "تدوین سیاهه انتشار برای محیط زیست کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تدوین سیاهه انتشار برای محیط زیست کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید