طرز تهیه مرغ بریان شکم پر در منزل

به گزارش سبزا، مرغ بریان شکم پر یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که به خاطر ظاهرا زیبایی که دارد در میهمانی ها بسیار سرو می گردد، از اینرو در این مطلب شما را با طرز تهیه مرغ بریان شکم به دو روش (در فر و بدون فر) آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه مرغ بریان شکم پر در منزل

خبرنگاران | سرویس آشپزی - مرغ بریان شکم پر غذایی لذیذ است که درون فر طبخ می گردد، از اینرو موادی که با آن شکم مرغ را پر می کنید بسیار حائز اهمیت است. تا حدی بستگی به سلیقه خودتان دارد که چه موادی را برای اینکار استفاده می کنید، اما دو نکته را باید در نظر بگیرید، اول اینکه طعم آن ها با یکدیگر همخوانی داشته باشد و دوم اینکه بتوانند مرغ را مزه دار نمایند. در ادامه موادی که برای پر کردن شکم مرغ توضیح داده می گردد، بیشتر با ذائقه ایرانی سازگار است، اما در صورت تمایل می توانید آن ها را به دلخواه تغییر دهید.

مواد اولیه برای تهیه مرغ بریان شکم پر در فر

مواد مورد احتیاج برای طبخ این غذا به توضیح زیر است.

مواد لازم
مرغ1 عدد عظیم
برگ قیصی50 گرم
آلو خورشتی100 گرم
گردو نیم کوب70 گرم
پیاز داغ3 قاشق سوپخوری
سیر داغ، ادویه کاریاز هر کدام یک قاشق چایخوری
رب انار، گشنیز خرد شدهاز هر کدام یک چهارم پیمانه
زعفران دم کردم2 قاشق سوپخوری
آبلمیو3 قاشق سوپخوری
کره50 گرم
سیب زمینی2 عدد
نمک، فلفل سیاهبه میزان لازم
چوب دارچین1 عدد کوچک

چند نکته:

  • به جای یک مرغ می توانید از دو عدد جوجه نیز بهره ببرید، به این ترتیب مدت زمان طبخ نصف خواهد شد.
  • ترجیحا از آبلیمو تازه بهره ببرید.
  • برگ قیصی را با قیچی خرد نمایید.

دستور تهیه

  1. قیصی، آلو خورشتی، گردو نیم کوب، پیاز داغ، سیر داغ، نصف ادویه کاری، نصف زعفران، نمک، گشنیر خرد شده، پودر دارچین و رب انار را با یکدیگر کاملا مخلوط کنید.

  2. تمام قسمت های مرغ را به آبلیمو آغشته کنید.
  3. فلفل سیاه را در قسمت شکم مرغ بریزید.
  4. سپس مابقی ادویه کاری را نیز در شکم مرغ می ریزید.
  5. زعفران دم نموده را روی مرغ ریخته و تمام آن را به زعفران آغشته کنید.
  6. اگر زمان کافی دارید، اجازه دهید مرغ حدود یک ساعت در این مواد استراحت کند، در غیر اینصورت احتیاج نیست.
  7. مقداری از کره را به تکه های کوچک تقسیم کنید و در همان حالت جامد زیر پوست مرغ تزریق کنید.
  8. اکنون تمام موادی را که با یکدیگر مخلوط کردید، داخل شکم مرغ بریزید. بهتر است این کار را با دست انجام دهید تا تسلط بیشتری داشته باشید.
  9. وقتی که شکم مرغ را پر کردید، آن را با نخ مخصوص آشپزی و سوزن بدوزید. انتهای نخ را گره نزنید، زیرا هنگام باز کردن باعث پاره شدن پوست مرغ می گردد. سپس پاهای مرغ را نیز از قسمت استخوان بهم ببندید.
  10. سیب زمینی ها را حلقه حلقه کنید.

  11. کف یک ظرف مناسب را اندکی چرب کنید، سپس سیب زمینی ها را بچینید و مرغ را روی آن ها قرار دهید و سپس مقدار کمی آب در ظرف بریزید.

  12. فر را از 10 دقیقه قبل با حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم کنید و مرغ را به مدت 60 دقیقه داخل فر قرار دهید. در مدت پخت مرغ یک الی دو بار آن را بچرخانید و مابقی کره را به آن بزنید تا بریان گردد.

طرز تهیه مرغ بریان شکم پر بدون فر

در صورتی که به فر دسترسی ندارید، می توانید این غذا را روی گاز نیز آماده کنید. برای این منظور تمام مراحل آماده سازی مرغ را مطابق قبل پیش بروید. به یاد داشته باشید که برای طبخ این غذا روی شعله اجاق گاز باید سیب زمینی ها را نازک برش بزنید، مابقی مراحل به توضیح زیر است:

  1. کف یک قابلمه با سایز مناسب را چرب نموده و سیب زمینی ها را کف آن بچینید.
  2. سپس مرغ را نیز داخل آن قرار دهید و اندکی آب اضافه کنید.
  3. اکنون روی قابلمه را با کاغذ فویل کاملا بپوشانید و آن را روی حرارت بسیار ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. پخت مرغ به این شیوه بیش از یک ساعت به طول می انجامد.
  4. در طول زمان پخت چند بار مرغ را بغلتانید و روی آن کره بزنید.
  5. در صورتی که آب درون قابلمه تبخیر شده بود، اما هنوز مرغ نپخته بود، مقداری آب به آن اضافه کنید.

چند نکته:

  • در صورت تمایل می توانید مقداری از رب انار را نیز روی سطح مرغ بریزید.

  • زمانی که به مرغ آب اضافه می کنید، سطح آب نباید به مرغ برسد. سطح آب باید تنها سیب زمینی ها را پوشش دهد. در ادامه اگر احتیاج بود مجددا آب اضافه کنید.

  • زمانی که شکم مرغ را پر کردید و آن را دوختید، می توانید به مدت چند ساعت مرغ را داخل یخچال نگهداری کنید و بعد درون فر قرار دهید. به طور مثال زمانی که میهمان دارید، می توانید مرغ را از قبل آماده کنید و یک الی یک ساعت و نیم قبل از سرو آن را درون فر قرار دهید تا به این ترتیب تازه و داغ سرو گردد.

پس از آنکه مرغ آماده شد، آن را در ظرف مناسبی قرار دهید، نخ های آن را ببرید و سیب زمینی هایی که کف ظرف چیده بودید را دور آن بگذارید. مرغ را به آرامی به ظرف مناسب سرو انتقال دهید تا از هم باز نگردد. مرغ بریان شکم پر یکی از غذا های بسیار خوشمزه است که می توانید زینت بخش سفره های میهمانی باشد.

منبع: setare.com
انتشار: 27 اسفند 1399 بروزرسانی: 27 اسفند 1399 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 1443

به "طرز تهیه مرغ بریان شکم پر در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ بریان شکم پر در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید