ظریف: انفجار بیروت تمام جهان را در شوک فرو برد ولی آمریکا به تحریم لبنان ادامه می دهد، کاخ سفید جایگاهی برای استفاده از مکانیسم ماشه ندارد
به گزارش سبزا، وزیر امور خارجه گفت: فاجعه انفجار بندر بیروت تمام جهان را متأثر کرد و در شوک فرو برد، اما ایالات متحده علی رغم کرونا و این فاجعه، تحریم های خود را علیه لبنان ادامه می دهد.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرنگاران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: فاجعه انفجار بندر بیروت تمام جهان را متأثر کرد و در شوک برد، اما ایالات متحده علی رغم کرونا و این فاجعه، تحریم های خود را علیه لبنان ادامه می دهد.
وی اضافه نمود: هر گروهی می تواند از این اتفاق بهره برداری سیاسی کند که تا الآن پیروز نشدند.
ظریف درباره متن پیش نویس قطعنامه جدید آمریکا علیه ایران توضیح داد: دیروز بعدازظهر شنیدیم که اعلام نمودند رأی گیری را به عقب انداختند و بعد یک قطعنامه کوتاه در چند بند ولی با همان هدف و به صورت بسیار موذیانه منتشر کردند.
وی ادامه داد: آمریکایی ها کوشش کردند که همان اهداف را در چند بند به نتیجه برسانند که در واقع این کار نشان داد برای شعور اعضای شورای امنیت احترام قائل نیستند و فکر می نمایند که یک مطلب را اگر از 5 صفحه به 5 سطر کاهش دهند اعضای شورای امنیت فکر می نمایند که این مطلب تغییر محتوایی نموده است.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: این قطعنامه بسیار غیرقانونی است و در واقع از مکانیسم شورای امنیت برای نابودی شورای امنیت می خواهند استفاده نمایند و من یقین دارم که این قطعنامه نیز رأی نخواهد آورد و حتی تعداد آرای آن نیز بسیار کم خواهد بود و به احتمال تقریباً قریب به یقین ما دیگر با قطعنامه جدیدی روبه رو نخواهیم بود.
ظریف در واکنش به بعضی برآورد ها درباره احتمال برداشته شدن بخشی از تحریم ها به ابتکار انگلیس و فرانسه و آلمان توضیح داد: اگر چنین طرحی را به آمریکایی ها دادند حتماً این طرح به ما داده نشده است، ما هیچ طرحی را که تغییری در برجام ایجاد کند نمی پذیریم.
وی همچنین در واکنش به اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر به توافق رسیدن با ایران ظرف چند هفته گفت: ایشان سه سال و نیم وقت داشته است و کسی که در این مدت نتوانسته است به توافقی برسد در این چند هفته نیز حتماً نمی تواند چنین کاری کند. واضح هست که به آقای ترامپ مشاوره غلط داده می گردد. همین بخش اسنپ بک کاملاً نشان می دهد که وقتی آقای بولتون با غرور اعلام نمود که ما از قطعنامه شورای امنیت خارج شدیم و نمی توانیم از اسنپ بک استفاده کنیم خیال می کرد که می توانند با فشار مالی ملت ایران را به زانو در بیاورند.
ظریف ادامه داد: بعد از دو سال و نیم امتحان آن سیاست تقریباً امروز دولت آقای ترامپ به این نتیجه رسیده است که سیاست های اتخاذی علیه ایران اشتباه بوده است و باید به تعهدات خود بازگردند و باید خسارات مردم ایران را بدهند و باید شرارت در منطقه را متوقف نمایند و آن وقت است که شرایط متفاوت خواهد بود.
ظریف با تأکید بر اینکه آمریکایی ها می دانند که قطعنامه شان رأی نمی آورد، ابراز داشت: آنها ادعا کردند بعد از آنکه قطعنامه شان شکست می خورد، از روش اسنپ بک استفاده می نمایند. روش اسنپ بک کاملاً معین است. از نظر حقوقی آمریکا هیچ جایگاهی برای اسنپ بک ندارد.
وی با یادآوری اینکه سه متحد اروپایی آمریکا هم در جلسه قبلی شورای امنیت سازمان ملل صریحاً اعلام نمودند که آمریکا نمی تواند اسنپ بک را انجام دهد، بیان کرد: نماینده اتحادیه اروپا که هماهنگ نماینده برجام است، به صراحت اعلام نمود آمریکا حق اسنپ بک ندارد. روسیه و چین هم مواضع شان کاملاً معین است.
وزیر امور خارجه افزود: از نظر حقوقی، این مسئله آن قدر معلوم است که همان روزهای خروج آمریکا از برجام، بولتون که طراح و مهندس خروج ایالات متحده از برجام بود، در پاسخ به سؤالی در خصوص استفاده آمریکا از اسنپ بک، صریحاً پاسخ داد ما از این توافق خارج شدیم و این حق را نخواهیم داشت.
ظریف با اظهار اینکه آمریکایی ها فکر می کردند خروج از برجام و فشار حداکثری، می تواند جمهوری اسلامی را ظرف چند ماه از پا دربیاورد، یادآور شد: امروز که در آن سیاست شان شکست خوردند، فکر می نمایند حقوق بین الملل با شکست و بالا و پایین شدن آمریکا تغییر می نماید و معتقدند می توانند اسنپ بک را انجام دهند.
وی توضیح داد: آمریکا اگر اسنپ بک را انجام دهد، این کارش هیچ ارزش قانونی ندارد و هر نتیجه ای که از این اسنپ بک حاصل گردد، به اذعان همگان بی ارزش خواهد بود و هیچ اثری هم نخواهد داشت. چین و روسیه موضع شان را اعلام نمودند و حتی کشورهای دیگر عضو برجام که متحد آمریکا هستند، علی رغم بعضی مواضع غیرقابل قبول شان این واقعیت را قبول دارند.
+
منبع: خبرگزاری تسنیم