چرا زبان های دنیا از گرامر یکسانی برخوردارند؟

به گزارش سبزا، یک مطالعه نو دلیل متفاوتی را در پشت این دستور زبان مشترک ارائه می دهد: شیوه ای که ما در مورد خود زبان صحبت می کنیم.

چرا زبان های دنیا از گرامر یکسانی برخوردارند؟

خبرنگاران| حدود 7000 زبان وجود دارد که ما آن ها را در سراسر جهان می شناسیم. در حالی که همه آن ها منحصر به فرد هستند، اما بسیار بیشتر از آنکه تصور کنید، شبیه به یکدیگر هستند؛ به ویژه در مورد دستور زبان یا نحوه شکل گیری و استفاده از جملات.

به گزارش خبرنگاران؛ این شباهت دستوری ممکن است به دلیل گرایش های ژنتیکی خاصی باشد. دانشمندان در حال نظریه پردازی درباره لین موضوع هستند و می گویند این شباهت شاید به دلیل توانایی های شناختی باشد که همه انسان ها دارند. مانند گذشت زمان که ما را قادر می سازد تا زمان های گذشته و آینده را توسعه دهیم.

یک مطالعه نو دلیل متفاوتی را در پشت این دستور زبان مشترک ارائه می دهد: شیوه ای که ما در مورد خود زبان صحبت می کنیم.

استف اسپرونک، زبان شناس از دانشگاه هلسینکی فنلاند می گوید: ما پیشنهاد می کنیم که در تکامل زبان، صحبت درباره زبان راهی برای ایجاد برخی از اولین ساختار های پیچیده زبان بوده و از این ساختار ها می توان انواع دستور زبان را ایجاد کرد.

در بسیاری از زبان ها، گفتار گزارش شده (یا غیرمستقیم؛ یعنی جملاتی که به طور غیرمستقیم آنچه را که شخص گفته است بیان می کنند، نه اینکه کسی واقعاً آن را بیان کند) می تواند معانی نوی ایجاد کند که با مقوله های دستوری خاصی مطابقت دارد.

به نام مثال جملاتی مانند او گفت، من خواهم رفت می تواند در برخی زبان ها به معنی او ممکن است برود یا او در شرف رفتن است باشد. آن تفسیر های اضافی دقیقاً گفتار گزارش نشده نیستند، اما از آن مشتق شده اند.

این توسعه معنی، که در زبان های خاصی که از گفتار گزارش شده استفاده می شود، یافت می شود و می تواند با ساختار های دستوری مانند جنبه (نحوه توسعه چیزی در طول زمان)، شیوه (بحث در مورد موقعیت های احتمالی) و موضوع (آنچه در مورد آن صحبت می شود) مطابقت داشته باشد؛ بنابراین به نظر می رسد درک جمعی ما از گرامر ممکن است از نحوه صحبت ما در مورد دیگران بوجود آمده باشد. با استفاده از نمونه ای از 100 زبان، محققان دریافتند که در گفتار گزارش شده در همه قاره های اصلی وجود دارد و مستقل از خانواده های زبانی یا منطقه ها تماس ایجاد می شود.

اسپرونک می گوید: انسان ها در مورد افکار و اظهارات دیگران همیشه صحبت می کنند؛ یعنی از لحظه ای که ما برای اولین بار صحبت کردن را یاد گرفتیم. این فرهنگ ما را، نحوه نگرش ما به جهان و افرادی که به آن ها اعتماد داریم، تعیین می کند. پدیده ای که برای وجود انسان بسیار اساسی است، احتمالاً ردپای خود را بر روی زبان ها باقی می گذارد و مطالعه ما نشان می دهد که این فراتر از جملات ساده گفتار گزارش شده است.

محققان پیشنهاد می کنند که گفتار گزارش شده منبع مهمی برای بخش های اصلی دستور زبان و همچنین معنی برخی از افعال است. در واقع، این یکی از اولین نمونه های زبان پیچیده بوده است: صحبت در مورد زبان.

در عین حال، محققان اذعان می کنند که فرضیه نو حداقل تا حدی حدسی است: ردیابی توسعه زبان در هزاران سال پیش، کار آسانی نیست، به ویژه آنکه انسان ها مدت ها قبل از یادگیری نوشتن و ثبت هر چیزی در حال صحبت بودند.

با این وجود، این ایده برای کسانی که شیفته تکامل زبان هستند، ایده جالبی است - و این نکته ای است که دفعه بعد در مورد آنچه دیگران گفته اند، گزارش دهید. در مرحله بعد، محققان می خواهند در پی پیوند قوی تری بین الگو های گفتاری گزارش شده و دسته های دستور زبان باشند.

اسپرونک می گوید: فرضیه ما به منظور جایگزینی توضیحات شناختی سنتی گرامر نیست، بلکه داستان نوی را برای ظهور دسته های دستوری، به ویژه مواردی که توضیح آن ها به طور سنتی دشوارتر است، ارائه می دهد.

این تحقیق در Frontiers in Communication منتشر شده است.

منبع: ScienceAlert

منبع: فرادید
انتشار: 5 مهر 1400 بروزرسانی: 5 مهر 1400 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 1749

به "چرا زبان های دنیا از گرامر یکسانی برخوردارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا زبان های دنیا از گرامر یکسانی برخوردارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید