چطور خلال پسته خانگی را با 2 قلم مواد به روش بازاری درست کنیم؟

به گزارش سبزا، خلال پسته یکی از کاربردی ترین مواد غذایی در آشپزی ایرانی است که برای تهیه و تزیین انواع شیرینی و دسر، کیک، پلوها و خورش های سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. خلال پسته خانگی به مراتب با کیفیت تر از انواع بازاری است؛ اما چطور در خانه خلال پسته با کیفیت بازاری درست کنیم؟ با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه خلال پسته خانگی و نکات تازه و خوش رنگ ماندن خلال پسته را به شما آموزش بدهیم.

چطور خلال پسته خانگی را با 2 قلم مواد به روش بازاری درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه خلال پسته خانگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
مغز پسته تازه300 گرم
آببه میزان لازم

مراحل طرز تهیه خلال پسته خانگی

در طرز تهیه خلال پسته خانگی می توانید از پسته تازه یا پسته خشک خام و بدون نمک بهره ببرید. مراقب باشید، پسته ها را زیادی نازک برش نزنید.

مرحله اول: پوست استخوانی پسته تازه را بگیرید

در اولین مرحله از طرز تهیه خلال پسته خانگی، ابتدا پسته تازه را با دقت بشویید تا آلودگی ها و سیاهی های آن رفع گردد. سپس، پوست اولیه پسته و بعلاوه، پوسته استخوانی پسته ها را بگیرید. اگر می خواهید کارتان آسان تر گردد، می توانید پسته تازه را برای یک ساعت در معرض هوای آزاد قرار دهید تا پوسته های چند لایه آن کمی خشک تر و روند پوست گیری آسان تر گردد.

مرحله دوم: مغز پسته را بخیسانید

پس از جدا کردن پوسته استخوانی، ظرف مناسبی را تا نیمه پر از آب خنک کنید و مغز پسته های تازه را در آن بریزید تا حداقل به مدت نیم ساعت خیس بخورند. با انجام این کار، پوسته سوم پسته تر کاملا از مغز پسته فاصله می گیرد و به راحتی جدا می گردد.

مرحله سوم: پوسته سوم پسته را جدا کنید

پس از گذشت این مدت، مغز پسته ها را به نوبت از آب خارج نموده و با یاری یک چاقو، شکاف کوچکی در بخش میانی و پایین مغز پسته ایجاد کنید. به این ترتیب، به راحتی می توانید پوسته سوم را از روی مغز سبز و تر و تازه پسته جدا نموده و اصطلاحا پسته ها را سه پوسته کنید.

مرحله چهارم: مغز پسته را خلال کنید

حالا، مغز پسته های بدون پوست را دانه دانه روی تخته آشپزی قرار دهید؛ با یاری یک چاقوی کاملا تیز هر یک از مغزها را از وسط به دو نیم کنید و سپس، به صورت خلالی برش بزنید. توجه داشته باشید، خلال پسته پس از خشک شدن میزانی از آب خودش را از دست می دهد و کوچک تر می گردد. بنابراین، بهتر است خلال پسته را زیادی باریک برش نزنید.

مرحله آخر: خلال پسته را خشک کنید

در این مرحله، پارچه نخی تمیزی را در مکانی خنک و دور از تابش مستقیم خورشید پهن کنید. سپس، خلال پسته های تازه را روی این پارچه بریزید و حداقل، به مدت 3 تا 4 روز منتظر بمانید تا خشک شوند. در صورت امکان، بهتر است خلال ها را در مقابل باد کولر یا پنکه قرار دهید و در آفتاب خشک نکنید. در طول این مدت، روزی یکی دو بار به خلال ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک و آماده شوند.

شما می توانید با کیفیت را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه خلال پسته با پسته خشک

برای تهیه خلال پسته خانگی با پسته خشک، ابتدا مغز پسته خشک خام و بدون نمک را در میزانی آب در حال جوش بریزید و به مدت 4 الی 5 دقیقه بجوشانید. سپس، پسته ها را بلافاصله از آب جوش خارج کنید و در کاسه حاوی یخ و آب سرد بریزید.

پس از 2 دقیقه، مغز پسته را در سبد بریزید و آبکشی کنید. سپس، پوسته نازک مغز پسته را به راحتی جدا نموده و مغز پسته بدون پوست را مطابق دستور بالا خلال و خشک کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خلال پسته خانگی

  • توجه داشته باشید، از هر کیلوگرم پسته تازه حدود 300 گرم مغز پسته و چیزی در حدود 165 گرم خلال پسته خانگی به دست می آید.
  • قبل از پوست گیری حتما پسته تازه را به خوبی بشویید تا همه آلودگی های آن رفع گردد.
  • خلال پسته را هرگز در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. علتش هم این است که گرما و آفتاب موجب تغییر رنگ و تغییر طعم خلال پسته می گردد.
  • پسته خشک را زیادی نجوشانید؛ چراکه در غیر این صورت کاملا شکننده می گردد و نمی توانید آن خلال کنید.
  • در هنگام جوشاندن مغز پسته خشک ممکن است متوجه تغییر رنگ آن شوید؛ نگران نباشید! در این حالت، فقط پوسته نازک روی مغز پسته تغییر رنگ می دهد و مغز آن همچنان سبز رنگ باقی می ماند.
  • بعد از جوشاندن مغز پسته خشک، حتما به مدت چند دقیقه مغز پسته را داخل آب یخ بگذارید تا پوست نازک آن سریع تر جدا گردد و رنگ مغز پسته درخشان تر و بهتر گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خلال پسته خانگی

چگونه می توانیم خلال پسته خانگی را برای مدت طولانی تازه نگهداریم؟

برای تازه نگهداشتن خلال پسته خانگی، ضروری است خلال ها را در ظرف شیشه ای درپوشیده یا کیسه نخی بریزید و داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب، از تغییر رنگ و مزه خلال پسته جلوگیری می کنید و می توانید از آن برای مدت طولانی تری بهره ببرید.

چرا خلال پسته خانگی ریز می گردد؟

خلال پسته پس از خشک شدن میزانی از آب خودش را از دست می دهد و ریز می گردد. برای آن که خلال های درشت تر و چشمگیرتری داشته باشید، مغز پسته ها را زیادی نازک برش نزنید.

کاربردهای خلال پسته چیست؟

خلال پسته را می توانید به تنهایی یا همراه با انواع میوه ها و غلات نوش جان کنید. بعلاوه، خلال پسته یکی از گزینه های مناسب برای تزیین و طعم دهی انواع دسر، شیرینی، کیک و غذاهای متنوع است. علاوه بر همه این ها، خلال پسته در دستور پخت بسیاری از غذاهای ایرانی مانند ، ، و جای ثابتی دارد.

چگونه می توانیم خلال پسته اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

متاسفانه به علت بالا بودن قیمت پسته، طرز تهیه خلال پسته با باقالی سبز و تازه رواج دارد. واقعیت این است که خلال باقالی هرگز جایگزین خلال پسته نمی گردد. چراکه رنگ، شکل ظاهری و طعم خلال باقالی کاملا با خلال پسته فرق دارد. با این حال، روش قابل اعتماد و دقیقی برای تشخیص خلال پسته اصل از تقلبی وجود ندارد. بنابراین، برترین راه حل این است که از فروشگاه های معتبر خرید کنید.

محصولات مرتبط

مغز پسته نمکی 27 گرمی سنجابک

67,900 تومان 69,000 تومان 2% تخفیف

تخمه آفتابگردان بزرگ 105 گرمی مزمز

33,900 تومان 36,000 تومان 6% تخفیف

بادام زمینی فلفلی35گرم مزمز

13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف

بادام هندی بزرگ 65 گرم مزمز

72,900 تومان 78,000 تومان 7% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 شهریور 1403 بروزرسانی: 5 شهریور 1403 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 2260

به "چطور خلال پسته خانگی را با 2 قلم مواد به روش بازاری درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور خلال پسته خانگی را با 2 قلم مواد به روش بازاری درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید