گفت وگو کردن را بلد نیستیم

به گزارش سبزا، رئیس دانشگاه فرهنگیان پردیس استان زنجان گفت: یکی از عیوب بزرگ جامعه این است که گفت وگو را تمرین نکرده ایم و همین باعث می گردد که تحمل نظر مخالف را نداشته باشیم.

گفت وگو کردن را بلد نیستیم

کمال اوجاقلو در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، با اشاره به برگزاری مسابقاتی از جمله مناظرات دانشجویی، اظهار کرد: هر چند که ما جامعه ای انقلابی هستیم و برای آزادی اندیشه ارزش قائلیم، ولی تا به امروز به خاطر وجود موانعی، دانشجویان آن طور که شایسته است از فرصت تمرین گفت وگو برخوردار نشده اند.

این مسئول ادامه داد: همچنین، طی سال های گذشته، همان فرصت های اندکی هم که وجود داشت، بیشتر در اختیار نخبه ها قرار می گرفت و شرایط طوری بود که از هر دانشگاهی فقط دو تا سه نفر وارد مباحث گفت وگویی می شدند و متأسفانه مابقی حاشیه نشین بودند. خوشبختانه مناظرات دانشجویی، فرصتی را فراهم می نماید که دانشجو از حاشیه نشینی به متن آورده گردد و مناظره و استدلال را تمرین کند.

وی تاکید نمود: در واقع مناظره باعث می گردد که قشر دانشجو، برطرف تناقض را تمرین بکند و ضمن موافقت یا مخالفت با گزاره مورد مناظره، احترام گذاشتن به نظرات مقابل خود را بیاموزد. علاوه بر این، مناظره زمینه ای را فراهم می نماید که دانشجویان در نهایت متانت و ادب با هم برخورد نموده و نظرات خود را عنوان نمایند.

اوجاقلو توضیح داد: یکی از عیوب بزرگ جامعه این است که گفت وگو را تمرین ننموده ایم. همین باعث می گردد که تحمل نظر مخالف را نداشته باشیم و متعاقب آن، خشونت و پرخاشگری شکل بگیرد. در حالی که اگر مدارس و دانشگاه ها چنین تمریناتی را نهادینه می کردند و فرد از همان ابتدا با این شیوه ها آشنا می شد، امروز شاهد این همه آسیب و لطمه دار شدن احساسات عمومی نبودیم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان پردیس استان زنجان با بیان این که استدلال برتر باید همه جا حاکم گردد، یادآور شد: برگزاری مسابقاتی با مضمون مناظره، تعامل دانشجویان و مسئولان را تقویت می نماید. جامعه ای که در آن حتی مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری فارغ از احساسات و حب و بغض نیست، بدون شک نشان از فقدان تمرین گفت وگو دارد.

وی در ادامه گفت: مرحله استانی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی نقاط ضعفی هم داشت؛ در واقع چنین اقداماتی، تاسیسی محسوب می گردد و ممکن است یک تیم از استدلال های قوی برخوردار نبوده باشد. البته بعضی گزاره ها هم طوری بود که گویی دانشجو برای ابراز مخالفت خود باید نقش بازی می کرد. چنین مسائلی باید در دوره های بعدی مد نظر قرار بگیرد و اصلاح گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 217

به "گفت وگو کردن را بلد نیستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گفت وگو کردن را بلد نیستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید