8 واقعیت درباره پارتنون، نماد یونان باستان

به گزارش سبزا، پارتِنون که در آکروپولیس در آتن واقع شده، در اوج امپراتوری یونان ساخته شد. ساخت آن که 9 سال به طول انجامید، به سال 447 پیش از میلاد بازمی شود. این سازه به سبک معماری کلاسیک ساخته شده و یکی از جاذبه های باستانی دنیا به شمار می رود که در هرسال میلیون ها بازدیدکننده را به سوی خود جذب می نماید.

8 واقعیت درباره پارتنون، نماد یونان باستان

حال بیایید نگاهی به بعضی از جالب ترین واقعیت ها در خصوص این میراث غنی فرهنگی یونان بیندازیم.

پارتنون یک الهه یونانی ست

پارتنون به حامی مقدس آتن، الهه آتنا اختصاص داده شده است. داخل آن یک معبد کوچک برای الهه حفر شده است.

این اولین معبد در این فضا نیست

تاریخچه آکروپلیس بسیار دورتر از خودِ پارتنون است. در واقع، این معبد در محلی از معبد بسیار قدیمی تر آتنا قرار گرفته است که اکنون از آن به عنوان پیش پارتنون یا پارتنون قدیمی یاد می گردد.

مدتی از پارتنون به عنوان مسجد استفاده می شد

همان طور که در بسیاری از بناهای باستانی معمول است، پارتنون در طول تاریخ طولانی خود دستخوش تغییرات زیادی شده است. در دهه 1460، زمانی که یونان تحت حکومت عثمانی بود، معبد به یک مسجد تبدیل شد و نزدیک به 200 سال به همین شکل باقی ماند.

بعضی از عظیمترین گنجینه های آن در لندن قرار گرفته است

در حالی که یونان هنوز تحت سلطه عثمانی بود، توماس بروس، نجیب زاده اسکاتلندی حدود نیمی از مجسمه های برجای مانده از پارتنون را از بین برد. با ادعای اجازه وی از عثمانی، بین سال های 1800 و 1803 آن ها را به وسیله دریا به انگلیس منتقل کردند و اکنون در موزه انگلیس اقامت دارند. به عنوان بعضی از عظیمترین نمونه های مجسمه سازی کلاسیک یونان، سنگ مرمرهای پارتنون یا الگین، به دلیل قرار دریافت در لندن بحث برانگیز هستند. دولت یونان سال هاست که با استدلال کارشناسان، خواهان بازپس گیری این مجسمه های گرانبها شده است.

پارتنون یک معبد نیست

در حالی که از پاتنون به عنوان یک معبد یاد می نمایند، اما باید گفت که معبد میزبان تصویر فرقه ای از آتنا یا مقدس خاص است. در صورتیکه مجسمه ای عظیم از آتنا که توسط مجسمه ساز مشهور فیدیاس ساخته شده و در داخل پارتنون قرار داشت، مربوط به یک فرقه خاص نبوده و بنابراین مورد پرستش قرار نمی گرفت. در عوض، تصویر اصلی فرقه آتنا پولیا در منطقه دیگری از آکروپولیس واقع شده است.

پارتنون در اصل کاملا رنگارنگ بود

در حالی که ما اغلب هنر کلاسیک را سفید و بکر می پنداریم، اما پارتنون مانند بسیاری از معماری ها و مجسمه های یونانی در اصل رنگی بوده است. در حالیکه مورخان در خصوص اینکه چه مقدار از این سازه رنگی شده است، بحث می نمایند؛ باستان شناسان اغلب از نور ماورا UV بنفش برای کشف رنگدانه هایی استفاده می نمایند که اکنون از بین رفته اند.

پارتنون یکی از بهترین نمونه های معماری یونان است

پارتنون به عنوان یکی از نمادین ترین بناهای دنیا، نمونه ای از معماری یونان است. ابعاد پایه 228 فوت در 101 فوت بوده و نمونه ای باورنکردنی از نظم دوریک است. این بدان معناست که ستون های آن دارای شاخه های فلوت و سرستون های ساده است.

در طول جنگ عظیم عثمانی بمباران شد

جنگ بین امپراتوری عثمانی و اتحادی که به عنوان لیگ مقدس شناخته می گردد برای پارتنون ویرانگر بود. این معبد هنوز به عنوان مسجد مورد استفاده قرار می گرفت که عثمانی ها آن را مخزن مهمات در طول جنگ کردند. این یک انتخاب فاجعه بار بود، زیرا ونیزی ها منطقه را بمباران کردند و باعث انفجار مهمات و آسیب رساندن شدید به پارتنون و مجسمه های آن شدند.

منبع: گردشبان
انتشار: 5 فروردین 1400 بروزرسانی: 5 فروردین 1400 گردآورنده: sabza.ir شناسه مطلب: 1461

به "8 واقعیت درباره پارتنون، نماد یونان باستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 واقعیت درباره پارتنون، نماد یونان باستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید