طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه ، ساده ترین دستور با تمام نکات
به گزارش سبزا، شیرینی مربایی با عطر و طعم فوق العاده اش آدم را به روزهایی می برد که زینت بخش سفره های هفت سین مادربزرگ هایمان بوده است. قدیمی ها این شیرینی خشک را با نام مشهدی یا آلمانی می شناسند اما امروزه قنادها آن را با نام شیرینی مربایی می فروشند. در مطالب قبلی طرز تهیه شیرینی مربایی را آنالیز نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. خمیر این نوستالژی، نرم و لطیف است پس باید در میزان گیری مواد لازم آن نهایت دقت را داشته باشید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه را با ساده ترین دستور به همراه تمامی نکات آن خواهیم گفت تا به راحتی و در سریع ترین زمان برای عزیزان تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی با پیمانه
- آرد دو یک سوم پیمانه
- پودر قند نصف پیمانه
- کره یک پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- مربا یا مارمالاد به اندازه لازم
طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه
1. مواد اولیه را آماده کنید
شیرینی مربایی با آن شکل های مجذوب نماینده خود همواره پای ثابت شیرینی های عید است که می توانید آن را با ساده ترین دستور درست کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه باید پودر قند و کره را برای پنج تا شش دقیقه با هم زن بزنید تا مخلوط در اصطلاح رنگ پریده و پوک گردد. در ادامه تهیه این شیرینی خوشمزه باید تخم مرغ و وانیل را هم اضافه کنید. مواد را مجدد برای چند ثانیه خوب هم بزنید تا یک دست گردد. حال همچون دستور تهیه دیگر شیرینی ها باید اندازه آرد گفته شده را در ظرفی جداگانه سه بار الک کنید. آرد را در چند مرحله به مواد اضافه کنید. مواد را با نوک انگشتان خود با یکدیگر ترکیب کنید. مواد در این لحظه حالت خرده نان به خود می گیرند اما با کمی حوصله، خمیر جمع می گردد. پیشنهاد ما به شما تهیه شیرینی مشهدی با خمیر شیرینی آلمانی برای دورهمی هایتان است.
نکته: اهمیت کره را در دستور تهیه شیرینی مربایی نباید فراموش کنید.
2. خمیر شیرینی را قالب بزنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه باید خمیر نرم و لطیف شیرینی را در کیسه فریزر بگذارید. کیسه فریزر را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خوب استراحت کند. با گذشت یک ساعت، آن را از یخچال بیرون بیاورید. خمیر شیرینی را با یاری وردنه روی سطح کارتان پهن کنید. ضخامت خمیر باید چیزی حدود دو تا سه میلی متر باشد. با قالب گرد خمیر را قالب بزنید. حال با سر ماسوره یا قالبی کوچک تر وسط نیمی از خمیرها را قالب بزنید. برای پذیرایی از میهمانان عید تهیه شیرینی پنجره ای با نشاسته گندم را حتما در برنامه تان قرار دهید.
نکته: تعداد خمیرهای قالب زده باید زوج باشد.
3. شیرینی مربایی را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه باید فر را به مدت 10 دقیقه با دمای 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. حال یک کاغذ روغنی داخل سینی فرتان پهن کنید. خمیرهای قالب زده را با فاصله از هم داخل سینی فرتان بچینید. سینی را برای 15 دقیقه داخل فر بگذارید. دقت داشته باشید با تغییر رنگِ زیر شیرینی ها و طلایی شدن شان، فر را خاموش کنید تا کمی خنک شوند. از جابه جا کردن شیرینی های داغ خودداری کنید تا خرد نشوند. از دیگر شیرینی هایی که برای پذیرایی به ویژه در روزهای عید می توانید روی آن حساب باز کنید تهیه شیرینی پفکی با زرده تخم مرغ است پس آن را حتما امتحان کنید.
4. شیرینی را با مارمالاد پر کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه باید با توجه به ذائقه تان مربا یا مارمالاد را داخل قیف یک بار مصرف بریزید. سطح رویی را به پودر پسته یا پودر نارگیل آغشته بکنید. حال سطح زیری آن را مارمالاد توت فرنگی بزنید. سپس لایه دیگر شیرینی را روی آن بگذارید. کمی فشار دهید تا به یکدیگر بچسبند. دقت داشته باشید که مربا از کنار شیرینی فاصله داشته باشد و ظاهر آن را کثیف نکند. در نهایت حفره شیرینی ها را با کمی مربا یا مارمالاد پر کنید تا ظاهری مجذوب نماینده تر پیدا نمایند. شیرینی های مربایی تان را با خرده بادام و ترافل رنگی تزئین کنید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی مربایی با پیمانه
شیرینی مربایی یا همان شیرینی آلمانی از خوشمزه ترین شیرینی هایی است که می توانید برای پذیرایی از عزیزان تان روی آن حساب کنید. برای راحتی در مراحل پخت حتما نکات تکمیلی زیر را بخوانید.
پخت شیرینی مربایی بدون فر
در دسترس نبودن فر یا توستر نباید نگرانی برای پخت این شیرینی خوشمزه به دل تان راه بدهد. پس مراحل پخت را همچون مراحل بالا پیش ببرید. سپس تابه دو طرفه را روی شعله پخش کن بگذارید. حرارت را کم کنید تا تابه گرم گردد. حال کف تابه را دو لایه کاغذ روغنی پهن کنید تا شیرینی ها به آن نچسبد. در نهایت برای پخت خمیرهای زیر و رو، آن ها را جداگانه برای 20 دقیقه در تابه با حرارت ملایم بگذارید تا بپزند. مارمالاد را با توجه به ذائقه تان پر کنید. از تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع برای روزهای عید غافل نشوید.
پخت شیرینی مربایی در توستر
برای پخت شیرینی مربایی در توستر درست همچون تهیه شیرینی کشمشی در توستر باید مراحل تهیه آن را بدون فر پیش ببرید. سپس خمیرهای قالب زده را در سینی توستر بچینید. دمای توستر را از 15 دقیقه قبل با دمای 155 درجه سانتی گراد گرم کنید. یک کاسه کوچک آب جوش داخل توستر بگذارید. خمیر رویی را برای 10 تا 15 دقیقه داخل توستر قرار دهید. این کار را برای هر دو روی شیرینی انجام دهید. سپس شیرینی را با توجه به ذائقه تان با مارمالاد موردنظر پر کنید.
خمیر شیرینی مربایی
در طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه باید به این نکته دقت داشته باشید که همچون تهیه شیرینی نخودچی خمیر را زیاد مخلوط ننموده و آن را ورز ندهید چراکه منجر به خشکی خمیر و شیرینی تان می گردد. از سویی دیگر خمیر را حتما با نوک انگشتان خود ورز دهید. ورز دادن خمیر با کف دست منجر به روغن انداختن زیادی خمیر شیرینی می گردد.
نگه داری شیرینی مربایی
شیرینی مربایی یکی از برترین شیرینی ها برای پذیرایی در روزهای عید به شمار میرود پس باید به نگه داری آن هم دقت داشته باشید. شیرینی ها را باید در یک ظرف دربسته بگذارید تا بتوانید برای یک هفته در دمای خشک و خنک مانند یخچال نگه داری کنید. به صورت کلی ماندگاری این شیرینی ها تا 2 هفته است پس چه بهتر که آن ها را بدون مارمالاد در ظرف دربسته نگه دارید. در نهایت آن ها را قبل از میهمانی با مارمالاد پر کنید.
قالب شیرینی مربایی
در طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه ظاهر و یکسان بودن خمیر زیری و رویی شیرینی از اهمیت بالایی برخوردار است پس به ضخامت خمیر پهن شده دقت داشته باشید که در همه قسمت ها یکسان باشد. این کار به پخت یکنواخت و زیبایی آن یاری می نماید. از سویی دیگر با چسبیدن خمیر به قالب تان، حتما قالب را داخل نشاسته ذرت بزند. نشاسته اضافه آن را تکانده سپس مجدد قالب بزنید.
مواد میانی شیرینی مربایی
مواد میانی شیرینی مربایی را می توانید کامل با توجه به ذائقه تان پر کنید و کامل دست تان باز است. مارمالاد آلبالو، مارمالاد هلو و زردآلو معمولا برترین گزینه هایی هستند که می توانید به کار ببرید. در روش اول شیرینی های رویی را روی یک سینی بچینید سپس پودر قند روی آن ها را الک کنید. در روشی دیگر می توانید از عسل برای مواد میانی بهره ببرید. برای این کار باید عسل را با حرارت سماور یا کتری بن ماری نموده تا روان گردد. سپس با برس شیرینی پزی روی خمیر رویی شیرینی بمالید. در آخر اگر از علاقه مندان شکلات هستید باید به روش بن ماری 100 گرم شکلات را با 10 گرم روغن مایع ذوب کنید. حال مخلوط را برای یک دست شدن خوب هم بزنید. در نهایت شیرینی های رویی را در شکلات بزنید.
تزئین و سرو شیرینی مربایی
برای تزئین این شیرینی خوشمزه دست تان کامل باز است. شما با ریختن ترافل های رنگی، سس شکلاتی، پودر نارگیل، خرده آجیل و پودر پسته به زیبایی می توانید تزئین شان کنید.
منبع: کتاب کاله