طرز تهیه کمپوت انجیر همراه با نکات نگهداری و ایده های سرو
به گزارش سبزا، کمپوت انجیر یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین راه ها برای استفاده از انجیرهای تازه در فصل برداشت است؛ مخصوصا وقتی اندازه زیادی انجیر دارید و نمی خواهید طعم بی نظیرشان از دست برود. با طرز تهیه کمپوت انجیر، خیلی راحت می توانید این میوه خوش عطر و مقوی را به یک ترکیب خوش طعم و همه کاره تبدیل کنید که هم در کنار بستنی و پنکیک بی نظیر است، هم روی نان تست یا کنار پنیر، یک صبحانه یا عصرانه خاص می سازد.

بعلاوه اگر به تهیه کمپوت های خانگی علاقه دارید، مطلب طرز تهیه کمپوت زردآلو خانگی را از دست ندهید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت انجیر
- انجیر تازه 450 گرم
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- آب 1/4 پیمانه
- آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل 1/2 قاشق چای خوری
- دارچین به اندازه لازم
طرز تهیه کمپوت انجیر
مرحله اول: حرارت دادن اولیه به مواد کمپوت انجیر
انجیرها را خوب بشویید و خشک کنید، سپس ساقه هایشان را جدا نموده و بسته به اندازه، آن ها را از وسط یا چهار قسمت برش بزنید.
در یک قابلمه میانه، برش های انجیر را همراه با شکر، آب و آب لیمو بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ترکیب به آرامی به جوش بیاید.
نکته: با اضافه کردن کمی آب لیمو، طعم کمپوت را تازه تر و متعادل تر می کنید. این کار اختیاری است اما به شما توصیه می گردد.
مرحله دوم: نرم شدن انجیرها
وقتی مخلوط آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. هر از گاهی آن را هم بزنید تا انجیرها نرم شوند و ترکیب کمی غلیظ تر گردد.
3. استراحت دادن به کمپوت انجیر
اگر دوست دارید، می توانید در این مرحله ادویه هایی مثل عصاره وانیل یا مثل دارچین یا جوز هندی اضافه کنید و حدود پنج دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا بافت انجیرها به شکل دلخواه تان برسد.
وقتی به غلظت دلخواه رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمپوت خنک گردد. بعد آن را در ظرف یا شیشه تمیز بریزید. با خنک شدن، کمی غلیظ تر هم می گردد. این کمپوت را می توانید تا یک هفته در یخچال نگه دارید.
نکات تکمیلی برای تهیه کمپوت انجیر
در این مطلب با طرز تهیه کمپوت انجیر به صورت مرحله به مرحله آشنا شدید. در ادامه می توانید نکاتی مفید و تکمیلی در مورد دستور تهیه کمپوت انجیر را مطالعه کنید.
کمپوت انجیر نرم یا تکه ای
اگر دوست دارید کمپوت شما تکه های درشت تر و بافتی کمی خشن تر داشته باشد، زمان پخت را کوتاه تر کنید و انجیرها را زیاد له نکنید تا شکل و اندازه شان حفظ گردد.
اما اگر بافت نرم تر، یکدست تر و صاف تر می پسندید، مدت زمان پخت را کمی افزایش دهید و در خاتمه با پشت قاشق انجیرها را به آرامی له کنید تا به قوام و نرمی دلخواه برسید. این روش به شما امکان می دهد کمپوت را دقیقا مطابق سلیقه خودتان آماده کنید.
لزوم استفاده از انجیر تازه و رسیده
ستاره اصلی این دستور، انجیر است. حتما از انجیرهای رسیده بهره ببرید تا طعم بهتری به دست بیاورید. اگر به انجیر تازه دسترسی ندارید، می توانید از انجیر خشک بهره ببرید، فقط قبلش آن ها را در آب بخیسانید و اندازه شکر را کمی کمتر در نظر بگیرید.
تغییر اندازه شکر در دستور تهیه کمپوت انجیر
شکر، طعم طبیعی انجیر را متعادل می نماید و به غلیظ شدن کمپوت یاری می نماید. می توانید اندازه آن را بسته به ذائقه تان کم یا زیاد کنید. اگر طعم شیرینی متفاوتی می خواهید، از عسل یا شیره افرا هم بهره ببرید. البته اگر انجیرها خیلی شیرین هستند، می توانید شکر را به طور کامل حذف کنید.
استفاده از آب میوه به جای آب
آب به نرم شدن انجیرها یاری می نماید و نمی گذارد کمپوت حین پخت بیش از حد غلیظ گردد. اگر بخواهید طعم میوه ای تری به کمپوت انجیر خود بدهید، می توانید به جای آب از آب میوه هایی مثل سیب یا پرتقال بهره ببرید.
جایگزین دارچین در دستور تهیه کمپوت انجیر
دارچین طعمی گرم و خوشبو به کمپوت می بخشد، اما شما می توانید به جای دارچین از عصاره بادام بهره ببرید.
انواع گزینه ها و روش های سرو کمپوت انجیر
کمپوت انجیر را روی نان تست بمالید تا صبحانه ای خوشمزه و کلاسیک داشته باشید. بعلاوه می توانید کمی کمپوت را با ماست یا جو دوسر مخلوط کنید تا یک صبحانه میوه ای و شیرین داشته باشید.
این کمپوت کنار پنیرهای مختلف مثل بز، بِری یا پنیر چدار طعم خوبی ایجاد می نماید و به عنوان پیش غذا یا میان وعده عالی است. بعلاوه می توانید آن را روی بستنی، چیزکیک یا کیک هم بریزید و از طعم خوش آن لذت ببرید. در آخر کمپوت انجیر در کنار پنکیک و وافل هم بسیار مناسب است.
نحوه نگهداری از کمپوت انجیر
کمپوت انجیر را در ظرف دربسته داخل یخچال نگه دارید و تا یک هفته از آن بهره ببرید. دقت کنید که چون کمپوت انجیر بعد از سرد شدن غلیظ تر می گردد، قبل از سرو کمی همش بزنید تا بافتش یکدست بگردد.
بعلاوه اگر می خواهید اندازه بیشتری کمپوت انجیر درست کنید یا برای مدت طولانی تری نگه دارید، بعد از خنک شدن، کمپوت را داخل ظرف یا کیسه مخصوص فریزر بریزید و فریز کنید. تا سه ماه سالم می ماند. برای مصرف، فقط آن را از شب قبل در یخچال بگذارید یا اجازه بدهید در دمای محیط یخش باز گردد.
اگر برای تهیه کمپوت انجیر از روش خاصی استفاده می کنید در صورت تمایل آن را با بقیه به اشتراک بگذارید.
منبع: کتاب کاله